Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve toplije

Konačno zatopljenje: U suncu ćemo uživati cijeli tjedan!

fontana
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
09.03.2014.
u 10:09

Od danas pa sve do sljedećeg vikenda temperatura će postepeno rasti

Hladnoj zimi konačno se gubi trag. U nedjeljno jutro dočekala nas je sunčeva svjetlost, a temperature će do kraja dana diljem zemlje rasti sve do čak 20 stupnjeva Celzijevih.

Oblačnije će biti, prognozira DHMZ, tek mjestimice u Lici i unutrašnjosti Dalmacije a poslijepodne i u Posavini gdje postoji mogućnost za povremenu kišu. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar, na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima.

Najviša temperatura zraka na kopnu neće prelaziti 15, a na moru 20°C. Razloga za veselje pruža i cijeli sljedeći tjedan. Toplo i sunčano vrijeme ne samo da će se ustaliti, već će temperature do sljedećeg vikenda postepeno narasti za prosječna tri stupnja.

>>Dočekajte spremni ljeto sljedeći ove jednostavne savjete

Komentara 3

Avatar ludi kekec
ludi kekec
11:58 09.03.2014.

"U nedjeljno jutro dočekala nas je sunčeva svjetlost" a čija nas je svjetlost dočekala u subotu ujutro - Saturnova?

Avatar ludi kekec
ludi kekec
12:00 09.03.2014.

zaista nevjerojanta klimatska pojava - sa dolaskom proljeća temperature rastu... to nije zabilježeno još od zadnjeg ledenog doba.

MI
miri
13:23 09.03.2014.

Hrvatski jezik Riječ je postupno prilog, a označuje da se što odvija polako, u fazama, odnosno stupanj po stupanj. Kako riječ *stepen, koja se nalazi u osnovi priloga *postepeno, ne pripada leksiku hrvatskoga jezika, ni taj prilog nije dijelom togaoga leksika. Stoga je pogrešno: *Temperatura se postepeno snižavala, *Vid mu je postepeno slabio, a pravilno je: Temperatura se postupno snižavala, Vid mu je postupno slabio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije