Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REDOVI ISPRED DUĆANA

Pogledajte gužve u Beču nakon popuštanja mjera: Pojurili u trgovine i frizeraje

Retailers open after third national lockdown was loosened in Austria
Foto: LISI NIESNER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/7
09.02.2021.
u 10:24

Pritužbe frizera na nova pravila osvanule su u austrijskim novinama s posebnim naglaskom na teškoće u testiranju u ruralnim područjima.

Austrijski frizerski saloni otvoreni su u ponedjeljak nakon što je vlada djelomično ublažila svoj treći lockdown, no preduvjet za novu frizuru jest – negativan test na koronavirus.

Nakon mjesec i pol dana otvorene su trgovine, muzeji i škole. Učenici se moraju testirati dvaput tjedno ako žele pohađati nastavu u razredu. 

Povećana potražnja za testiranjem bila je vidljiva na punktovima u Beču. Čak je nedavno otvoreni centar za testiranje u slavnoj palači Schönbrunn uveo nove boksove za testiranje predvidjevši navalu. 

Dočekujući prve mušterije nakon nekoliko tjedana, bečka frizerka Susanne Schreiber rekla je: "S jedne strane osjećam olakšanje što mogu ponovno raditi, no istodobno svojevrsnu prepreku predstavljaju obvezni testovi, što neki klijenti ne prihvaćaju dobro."

VIDEO: Ništa od kave za van! Popuštaju se mjere u školama i za neke sportske aktivnosti.

Pritužbe frizera na nova pravila osvanule su u austrijskim novinama s posebnim naglaskom na poteškoće u testiranju u ruralnim područjima. 

Prva mušterija frizerke Susanne Schreiber na vratima salona pojavila se točno u devet. Predstavila se samo kao Martina. "Jako, jako sam sretna što mogu opet doći na frizuru", rekla je 49-godišnjakinja, dodajući da je obvezan test ne smeta.

"Moji roditelji u rizičnoj su skupini i moram se testirati svaki put prije nego što im odlazim u posjet", objasnila je. 

I susjedna Slovenija uvela je isto pravilo, no ono nije nije šire prihvaćeno u ostalim europskim državama. 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar shadow
shadow
11:21 09.02.2021.

ŠTO TEORETSKI RADE CJEPIVA?? Jedino što cjepiva rade je da unesu patogen u vaš organizam, onaj patogen protiv kojeg se cijepite kako bi organizam izazvao imunu reakciju i stvorio ANTITIJELA! Hmmmm, što se događa ako patogen uđe u vas samostalno a ulaze deseci vrsta virusa i bakterija SVAKODNEVNO u vas, što se tada događa? ORGANIZAM AKTIVIRA BIOLOŠKE ODGOVORE IMUNITETA ZA STVARANJE ANTITIJELA NA PATOGEN! DAKLE: Cijepljeni ili ne, ista reakcija se događa u organizmu-ISTA/IDENTIČNA, dakle cijepljenje je nepotrebna,potencijalno opasna pizdarija jer ako vaš imunitet radi kako treba obranit će vas bez cjepiva ali ako vaš imunitet NE RADI onda neće ni cjepivo potaknut imunu rakciju na patogen u cjepivu nego če se patogen PROŠIRITI I ZARAZITI VAS jer imunitet nije spreman iz bilo kojeg razloga!!!

Avatar renac
renac
12:05 09.02.2021.

Koje je ovo muljanje ociju,pa pored zdravih ociju ih lazu,moras imati test za frizera,pa fakat su austrijanci u kurtzu,ovaj kurtz ih mulja kako hoce,ovo je samo lagano uvodjenje diktature po eu jer ce ljudi morati imati putovnice da izadju van iz kuce.Napisite kako u njemackoj vec postoje ustanove koje izgledaju kao logori pod policijskom strazom na sto to podsjeca.

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
13:06 09.02.2021.

nitko zdrav u glavi više ne puši ovo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije