Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antifašistički pokret

Komunisti pod krinkom antifašizma

Hrvati u Partizanima
18.07.2019.
u 14:33

Kako je Partija izmanipulirala i iskoristila partizanski pokret za komunističku revoluciju i nasilno zauzimanje vlasti

U novom specijalu Večernjeg lista na 124 stranice pročitajte zašto je hrvatski antifašistički pokret bio jedan od najvažnijih pokreta otpora fašizmu i nacizmu u ratnoj Europi. Specijal Hrvati u partizanima potražite na kioscima.

Hrvati u partizanima

Novi specijal Večernjeg lista donosi najopsežniji pregled hrvatskog antifašizma od 1941. do 1945. Predstavlja vam ljude koji su na tlu Hrvatske ustali protiv nacističkog i fašističkog zla i ideje koje su Hrvatsku u konačnici svrstale na pravu stranu suvremene povijesti.

Tko su bili hrvatski partizani

Hrvatski antifašistički pokret činili su pripadnici svih slojeva društva, od radnika u tvornicama, intelektualaca i studenata do seljaka, težaka i svećenika te članova drugih političkih stranaka poput HSS-a.

Hrvatski narod masovno je sudjelovao u antifašističkom otporu te je zahvaljujući tom pokretu i ljudima koji su u njemu sudjelovali Hrvatska vratila pod suverenitet dijelove države i ljude koji su stoljećima bili otuđeni.

Želite li znati više, pročitajte u specijalu

Kako je Dubrovnik za vrijeme rata bio grad s 1000 špijuna te kako su ga Britanci planirali staviti u sastav velike Srbije?

Kako je nastao mit o partizanskoj eskadrili, koji su se to svećenici pridružili antifašističkom otporu te kako su novaci polagali partizanske zakletve uz vjerski obred? Koji su to Hrvati sudjelovali u francuskom i talijanskom pokretu otpora?

Donosimo i pregled lakog pješačkog oružja i teškog naoružanja koje su koristile partizanske postrojbe tijekom rata.

Pronađite Hrvate u partizanima na kioscima

Saznajte kako je u Bitki na Sutjesci poginulo 3000 Dalmatinaca i tko je odgovoran za ratni zločin Bleiburga i križnih putova.

Specijal Hrvati u partizanima na 124 stranice potražite na kioscima po cijeni od 25 kuna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije