Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Komunisti pod krinkom antifašizma

Kako je Partija izmanipulirala i iskoristila partizanski pokret za komunističku revoluciju i nasilno zauzimanje vlasti
18. srpnja 2019. u 14:33 14758 prikaza
Hrvati u Partizanima

U novom specijalu Večernjeg lista na 124 stranice pročitajte zašto je hrvatski antifašistički pokret bio jedan od najvažnijih pokreta otpora fašizmu i nacizmu u ratnoj Europi. Specijal Hrvati u partizanima potražite na kioscima.

Hrvati u partizanima

Novi specijal Večernjeg lista donosi najopsežniji pregled hrvatskog antifašizma od 1941. do 1945. Predstavlja vam ljude koji su na tlu Hrvatske ustali protiv nacističkog i fašističkog zla i ideje koje su Hrvatsku u konačnici svrstale na pravu stranu suvremene povijesti.

Tko su bili hrvatski partizani

Hrvatski antifašistički pokret činili su pripadnici svih slojeva društva, od radnika u tvornicama, intelektualaca i studenata do seljaka, težaka i svećenika te članova drugih političkih stranaka poput HSS-a.

Hrvatski narod masovno je sudjelovao u antifašističkom otporu te je zahvaljujući tom pokretu i ljudima koji su u njemu sudjelovali Hrvatska vratila pod suverenitet dijelove države i ljude koji su stoljećima bili otuđeni.

Želite li znati više, pročitajte u specijalu

Kako je Dubrovnik za vrijeme rata bio grad s 1000 špijuna te kako su ga Britanci planirali staviti u sastav velike Srbije?

Kako je nastao mit o partizanskoj eskadrili, koji su se to svećenici pridružili antifašističkom otporu te kako su novaci polagali partizanske zakletve uz vjerski obred? Koji su to Hrvati sudjelovali u francuskom i talijanskom pokretu otpora?

Donosimo i pregled lakog pješačkog oružja i teškog naoružanja koje su koristile partizanske postrojbe tijekom rata.

Pronađite Hrvate u partizanima na kioscima

Saznajte kako je u Bitki na Sutjesci poginulo 3000 Dalmatinaca i tko je odgovoran za ratni zločin Bleiburga i križnih putova.

Specijal Hrvati u partizanima na 124 stranice potražite na kioscima po cijeni od 25 kuna.

Bojanje stana
PROLJETNI RADOVI
Osnovni "šljakerski" pribor za ličenje zidova koji bi svi trebali imati doma
PBZ
DIGITALNO DOBA
Iz udobnosti vaše fotelje: digitalne usluge koje će vam olakšati svakodnevicu