Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Komšić priznao da nema legitimitet kod Hrvata, Bošnjaci mu objavili pobjedu

Da su znali tvorci Daytonskog sporazuma iz 1995. da će jednom konstitutivnom narodu drugi konstitutivni narod u BiH birati političke predstavnike, takav sporazum nikada ne bi bio potpisan

Komentari 42

DU
Deleted user
12:21 10.10.2018.

Osvrtom u retrovizor, tzv. kompleksne države (npr. Švicarska, Kanada i dr.) su imale izgleda jedino ako su bile ekonom. uspješne, tj. gospodarski napredak i blagostanje su "ljepilo" koje ih drži na okupu već stoljećima. U slučaju BiH, kako nema ni naznaka gospodarskog oporavka, "crni im se peteljka" i samo je pitanje godina kad će se ta nakaradna tvorevina (1 moneta, 2 entiteta, 3 naroda, 4 religije itd.) raspasti - ostaje pitanje da li će ili neće biti rata u toj prigodi, ali dodajte tome i da su unutra ne samo tri naroda koji su ratovali po liga sistemu, nego smo svjedočili i intramuslimanskoj ratnoj epizodi oko Kladuše. Da sad ne duljim, lik kao što je bio Fikret svojedobno bi možda i nešto napravio na ekonom. planu na razini cijele države, ali "dinastije" tipa Izetbegović ili ovakvi drčni političari kao Komšić - nula, forget! Tako da ne treba Hrvatska ništa poduzimati, sama će uvenuti BiH kao (pre)složena država, a Komšić slučaj će biti čavao u lijes.

VL
BA
bakulušić
12:41 10.10.2018.

Tvorci Daytonskog sporazuma su sve znali! Znali su zašto Srbima koji nemaju ni 30 % udjela stanovništva daju 50 % teritorija i državu u državi. Znali su zašto muslimanima omogućavaju da u drugoj polovici države Hrvate drže u podređenom položaju. Ništa nije rađeno slučajni, sve ima svrhu i cilj. Za Hrvate ima onoliko mjesta koliko ga je bilo i za vrijeme Otomanskog Carstva. A da tuga bude veća, Hrvati su se sa svim tim složili. Hrvatsku sirotinju nitko ništa nije pitao dok nije došla u Haag. A u Haagu je suđena i osuđena za "podjelu Bosne". Tu je prestao razum a nastavilo ludilo u kojem je sve moguće osim dobra.

VL
BI
bikica7
14:40 10.10.2018.

Smrad koji sebe naziva Hrvatom a sve radi protiv njih,zabraniti mu da pređe državnu granicu Hrvatske.

VL
Avatar @proma-trač
@proma-trač
12:10 10.10.2018.

Komšiću, Hrvati nemaju straha od tebe, ali ti imaš od Hrvata. Ne treba ti nitko naglašavati da si gnjida od čovjeka, to i sam znaš, možda samo još ne znaš da će i muslimane koji su te izabrali uskoro u međunožju od tebe zasvrbiti i neće dugo proći pa će te se oni riješiti.

VL
Avatar southman
southman
12:30 10.10.2018.

Ili promjena odnosa u BiH ( ne samo Izbornog zakona ) ili raspad ! Naravno biti će ovo prvo ! Pa par desetaka tisuća srba će na kosovu dobiti nekakav vid autonomije a par stotina tisuća hrvata u BiH da se pretvore u manjinu bez političkog i teritorijalnog identitea !? Neće proći !

VL
Avatar Trgovac
Trgovac
17:11 10.10.2018.

Dva muslimana i Srbin u predsjedništvu. A gdje je Hrvat?

VL
Avatar Django
Django
13:24 10.10.2018.

“Da su znali tvorci Daytonskog sporazuma......”. Neki su jako dobro znali, drugi pak (Tuđman, a pogotovo Granić) nisu imali kapacitet potreban za analizu svake riječi i zareza u sporazumu (volio bih vidjeti i prijevod kao i tko ga je radio) u cajtnotu koji je bio nametnut. Drugim riječima, predribljali su ih na brzinu. Veći je grijeh međutim svih struktura nakon oslobođenja, jer one nisu smjele dopustiti naknadnu promjenu niti jednog zareza sporazuma od strane “visokog povjerenika”. Strah, ili izgovor da se zbog straha od optužbi miješanja u unutarnje stvari BiH ne reagira je ustvari bio bespredmetan jer Hrvatska kao jedan od garanata očuvanja sporazuma ima, pa čak i sada, itekako prava uplitanja u retrogradne i negativne procese.

VL
DU
Deleted user
18:59 10.10.2018.

možda nekome i bude gazda ali u zapadnoj hercegovin nećei tamo ni tito nikad nije bio a mesić samo virio iz auta. turci su okupirali ali nikad nisu vladali i harač kupili.koji su pokušali tu su i ostali a ni partizani koji su sami priznali da je predajom kapulice na prevaru 1956 god.završen drugi svjetski rat.

VL
Avatar Trgovac
Trgovac
17:13 10.10.2018.

Jugoslaveni i muslimani đuskaju.

VL
DU
Deleted user
21:08 10.10.2018.

Pogledaj tu facu: da li bi netko od njega kupio rabljeni auto??? Ja ne bi...

VL
Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
23:24 10.10.2018.

Svaki grad naše more ima svoga Sejdu.

VL
JE
Jevco
10:59 11.10.2018.

on samo moze prestavljati svoj interes i interes bosnjaka.hrvati su svoje rekli nema tuzbe hrvatske to je interes hrvata njegov je interes tuzba i interes bosnjaka tu se vidi cije izbor i kog ce prestavljati i ukudanje ravnopravnosti sa ostala dva naroda je njegov interes

VL
40
402
11:39 12.10.2018.

Koliko su gl..i ovi bosnjaci za nepovjerovat.Ovime ce pribliziti Hrvate i Srbe u ubrzati raspad male Yu.Prva prilika i Hrvati i Srbi su za razdruzenje .A prilika ce sigurno doci.Glu.i bosnjaci ,bore se za unitarnu bih a rastecu je.Ta drzavaa nece docekati svoj 50 sigurno.A kuda ce onda bosnjaci izbjeglice ,ot kuda se ce snabdjevati,iz Srbije.Tesko.Most necete zaustaviti jer su Peljesac i Gradiska mostovi medusobno zavisni.

VL
AL
Alza
22:28 10.10.2018.

U Bosni zive Bosnjaci pravoslavci, Bosnjaci muslimani i Bosnjaci katolici. Ovaj novinar je bez sumnje Bosnjak katolik.

VL
LU
lukasplit
14:35 12.10.2018.

Saradnja sa ovim idiotom Dodikom dovelo je to toga da istinski Hrvati nijesu htjeli glasat za Čovica. Komsic je pravi legitimni vodja Hrvata u Bosni! Mi bi zeljeli da svi Hrvati u Bosni budu stprocentno “nasi”! Oni su, moramo too prihvatiti, i djelom Jugoslaveni. Pa to je i Komsic! Otac mu je Hrvat, majka Srpskinja, zena Muslimanka... Sto mislite, sto su njihova djeca...? Uostalom Komsic ce zasigurno zaustaviti ovog ludog Dodika i spasiti narod od eventualnog rata...

VL
DU
Deleted user
13:37 10.10.2018.

3 puta! Bit će i 4 dok je ovih mufljuza iz HDZ-a. Budale!

VL
AA
aabbcc
14:49 10.10.2018.

...da nema legitimitet....Hahaa….. jadan narod 4-god. nema pljacke hrvatskog puka u Bosni.

VL
Avatar Dany
Dany
16:37 10.10.2018.

Po cemu nema legitimitet ,pa njega je narod izabrao ,gdje pise da ga moraju Hrvati birati ,sta preglasali vas Muslimani pa vam nije po volji a kad ste vi Srbe pregladali i odcepili Hrvatsku ne dozvolivsi konstitutivnom narodu da o sebi odlucuje ,tada je to bilo u redu ?Sada Srbi kao jedini narod sa prostora AU monarhije koji nije dobio nacionalnu drzavu mora insistirati na njoj i sa Muslimanima podeliti Bosnu a Hrvate pretvoriti u nacionalnu manjinu bas kao sto su oni to uradili Srbima !

VL
JU
Jurica1050
12:04 10.10.2018.

Sadašnji izborni zakon u BiH izglasan je i glasovima Dragana Čovića i stranke koju on vodi . Ako je u njemu nešto sporno zašto ta gospoda nije reagirala na vrijeme te da se manjkavosti u njemu isprave ? Nisu imali vremena baviti se tim stvarima jer im je prioritet bio i ostao bogaćenje na račun hrvatskog puka koji im daje svoje glasove sve ove godine . Na isti način kako drugi biraju predstavnike Hrvatima u BiH i oni sami sudjeluju u izbornim prevarama na izborima u Hrvatskoj . Gdje god HDZ-u zatreba oni pošalju autobuse u Hercegovinu koji do izbornih mjesta prevezu građane iz susjedne države ( da odrade posao ) koji uvijek stoje na raspolaganju HDZ-u u njihovom izbornom injžinjeringu . Na zadnjim izborima zahvaljujući autobusima iz Hercegovine u Metkoviću je HDZ dobio vlast . No ta činjenica nije sporna ovim “ borcima za demokraciju “ .

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
13:38 10.10.2018.

Zubak nije htio potpisati, Hercegovci ga proglasili muslimanom, a Tudjmana herojem. Ne krivite ni Komsica, ni Bakira, nego samo Tudjmana i sami sebe jer ste sutjeli. Sad je kasno za kmecanje.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.