Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEUSPJELI JALIJAŠ'

Komšić: Milanović je glasno kazao što većina misli

Željko Komšić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
26.08.2016.
u 11:30

"Opasnijom i zlokobnijom" Komšić vidi Milanovićevu izjavu kako Hrvatska neće ostaviti Hrvate same s Bošnjacima ako se RS odcijepi od BiH

Izjavama o Bosni i Hercegovini predsjednik SDP-a Hrvatske Zoran Milanović nije rekao ništa novo i on je zapravo samo glasno kazao ono što misli većina diplomata, ali i samih građana te zemlje, ocijenio je u petak bivši hrvatski član Predsjedništva BiH i sadašnji zastupnik u parlamentu BiH Željko Komšić.

Pridruživši se brojnima koji su prije njega reagirali na Milanovićeve izjave o tome da BiH zapravo i nije država te kako se u njoj nema s kim razgovarati, Komšić je u otvorenom pismu dostavljenom medijima istaknuo kako ga od sintagme "big shit" više brine naznaka da se razmišlja i o scenarijima poput onoga u kojemu bi se Republika Srpska odcijepila od BiH.

– To što on (Milanović) misli da je BiH "big shit", vjerovali mi ili ne, misli i većina međunarodnih dužnosnika i diplomata na službi u Bosni i Hercegovini kao i širom Balkana. A, ako ćemo pošteno, to misli i povelik broj Bosanaca i Hercegovaca. Izgovarajući ovu rečenicu, kao predsjednik stranke, na službenom sastanku, i još se kasnije hvaleći kako je znao da se to sve snima, Milanović je samo pokazao da je, kako to već mi u ovoj nesretnoj zemlji volimo reći, "neuspjeli jalijaš" – napisao je Komšić, ujedno čelnik oporbene stranke Demokratska fronta (DF).

"Opasnijom i zlokobnijom" Komšić vidi Milanovićevu izjavu kako Hrvatska neće ostaviti Hrvate same s Bošnjacima ako se RS odcijepi od BiH.

Time se, drži Komšić, zapravo razotkriva sve ono što se "već par godina naslućuje, šuška, osjeća u zraku", a na tragu je srpsko-hrvatske nagodbe odnosno sporazuma Cvetković – Maček iz razdoblja uoči Drugog svjetskog rata načinjenog baš na štetu BiH. 

– Izgleda da je teret objave kako u Zagrebu čekaju novog (Vlatka) Mačeka pao na pleća Milanovića i on je samo izgovorio ono što doista misli. A "Cvetkovića" u Beogradu već svakako ima i previše – ističe Komšić u svom pismu.

Da su strahovanja od ponavljanja takvog scenarija s krajnjim ciljem podjele BiH opravdana, za Komšića dokazuju otvorene rasprave o novim federalnim i konfederalnim jedinicama u BiH, prijetnje referendumima u RS pa i pismo Dragana Čovića predstavnicima međunarodne zajednice od četvrtka u kojemu on "podgrijava" prijedlog o teritorijalnom preustroju BiH s tri ili više jedinica.

Komšićeva poruka onima koji sanjaju ili planiraju podjelu BiH da od toga na vrijeme odustanu jer je takve planove nemoguće provesti.

>> Milanović ustaša? Ne, samo Tuđmanist

Komentara 76

DU
Deleted user
12:18 26.08.2016.

Bosnjaci bi trebali biti svijesni da nije bilo Hrvata, srbi bi ih sve poklali. Umjesto da su zahvalni i da nam budu vjerni saveznici, oni sa srbima tuguju za jugom.

FI
fiberglas
12:29 26.08.2016.

Komšiću, daj ban rakije!

CR
CROLINDA
12:50 26.08.2016.

Hrvati u BiH su obespravljeni i takva BiH nema budućnosti kao što je nije imala ni Šugoslavija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije