Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori u poljskoj

Komorowski dobio pet posto više glasova od Kaczynskog

poljska
Građanska platforma
20.06.2010.
u 09:56

Nasljednik poginulog predsjednika Lecha Kaczynskog bit će izabran u drugom krugu 4. srpnja

Prema izlaznim anketama predsjednik parlamenta iz vladajuće Građanske platforme Bronislaw Komorowski  vodi u prvom krugu izvanrednih predsjedničkih izbora u Poljskoj, objavio je BBC. Komorowski je osvojio 40,7 posto glasova.  Jaroslaw Kaczynski, bivši premijer i brat blizanac poginulog predsednika Lecha Kaczynskog, kao kandidat konzervativne stranke Pravo i pravda dobio je 35,8 posto glasova.

S obzirom da niti jedan kandidat nije dobio 50 posto glasova drugi izborni krug će se održati 4. srpnja.

Predizborna kampanja je bila neuobičajeno smirena, u sjeni tragičnog pada predsjedničkog aviona 10. travnja, kraj Smolenska u Rusiji. U toj nesreći poginuli su Lech Kaczynski, te 95 članova visokog državnog i vojnog izaslanstva. Jaroslawa Kaczynskog dio poljske javnosti optužuje da u političke svrhe koristi tragediju u kojoj je stradao njegov brat.

Ključne riječi

Komentara 19

IG
igor10zg
13:38 21.06.2010.

Naravno da sotonaske sile divljaju jer ovo je njihovih \"pet minuta\" kao i u Getsemanskom vrtu ali Božja je zadnja i jednoga će dana nestati sva ta protubožja i protukršćanska bagra koja danas vlada svijetom i koja nam nameće tajj ljudoždersko-liberalni nemoralni poredak sa izopačenim sustavom vrijednosti.

OB
-obrisani-
22:50 20.06.2010.

Dakako. A onda je svizac smotao čokoladu, he,he.

ZO
Zonasumraka39
14:05 20.06.2010.

Gospodari zla će se nakon ubojstva Kaczusnkog pobrinuti da Poljskom zavladaju liberali koji će provoditi interese neoliberalno masonskih krugova...već viđen scenarij ......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije