Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAKATI PROTIV DJELATNIKA

Komora medicinskih sestara osudila napade: Sramotno je da se prijeti onima koji su na prvoj liniji borbe

Šibenik: Po gradu  su poljepljeni antivakserski plakati
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
14.12.2021.
u 13:16

Medicinske sestre i tehničari su svojim ogromnim trudom uspjeli zadržati zdravstveni sustav na nogama i na svojim leđima su iznijeli najveći teret bitke s ovom pandemijom, napisali su

Osim Hrvatske liječničke komore, oštro je osudila i Hrvatska komora medicinskih sestara napade na liječnike i medicinske sestre kroz plakate koji su osvanuli u nekoliko gradova u Hrvatskoj. 

Podsjetimo, iz HLK-a su zatražili od MUP-a informaciju o postupanju policije spram pojedinaca koji su na prosvjedu u Bjelovaru vrijeđali i prijetili jednoj liječnici, a objavljeni su i plakati na kojima se prijeti djelatnicima da će ''odgovarati za to što provode cijepljenje protiv COVID-19''.

Predsjednik HKMS-a Mario Gazić kazao je kako zgranut da se prijeti djelatnicima koji su upravo na prvoj liniji epidemije virusa COVID-19. 

- Sramotno je da se ovakvim plakatima potiče mržnja prema zdravstvenim radnicima koji svoj poziv obavljaju svjesno i predano, u skladu s najvišim etičkim i profesionalnim standardima. Medicinske sestre i tehničari su svojim ogromnim trudom uspjeli zadržati zdravstveni sustav na nogama i na svojim leđima su iznijeli najveći teret bitke s ovom pandemijom. Zgranut sam da se prijeti upravo njima, ljudima koji su na prvoj liniji borbe protiv epidemije virusa COVID-19 - rekao je u priopćenju.

>> VIDEO Kreće cijepljenje djece od 5 do 11 godina: Po čemu se razlikuje od cjepiva za odrasle


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije