Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Komentarima 'zatrpali' objavu Vlade na Fejsu: Molimo vas grafički prikaz i za vaše plaće

Vlada poručuje da ovom ponudom ide u rješavanje srži problema, dakle koeficijenata, a istodobno diže plaće zaposlenima u obrazovanju i prije samih izmjena
28. studenoga 2019. u 08:49 105 komentara 15696 prikaza
Plenković i Marić
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Vlada je na Facebook stranici objavila cjelovitu ponudu za prosvjetare. Objavili su fotografiju i graf s brojkama. S ovom ponudom plaće će učiteljima i profesorima između 2017. i 2020. rasti ukupno za 23,1%, kažu. Osim toga, Vlada poručuje da ovom ponudom idu u rješavanje srži problema, dakle koeficijenata, a istodobno dižu plaće zaposlenima u obrazovanju i prije samih izmjena. Uslijedili su brojni komentari.

Željko Stipić ŠTRAJK U ŠKOLAMA Reakcije sindikata na izjavu ministra Marića: 'lIi se radi o nesmotrenosti ili o dolijevanju ulja na vatru'

"Sastavni dio naše ponude jest promjena postojeće Uredbe o složenosti poslova te cjelovita izmjena koeficijenata kako bi se ispravile nepravde i nelogičnosti koje sada postoje.

U međuvremenu, nudimo rast plaća u obrazovanju za 10,4% u četiri faze:

📌 +3% za prosinac 2019. posebnim dodatkom
📌 +2% za siječanj 2020. povećanjem osnovice
📌 +3% za lipanj 2020. (2% povećanjem osnovice te 1% posebnim dodatkom)
📌 +2% za listopad 2020. povećanjem osnovice

S ovom ponudom plaće će učiteljima i profesorima između 2017. i 2020. rasti ukupno za 23,1%.

Osim toga, dogovoreno je da će, ne bude li do 31. prosinca 2020. izmijenjena Uredba o koeficijentima složenosti poslova, zaposleni u sustavu obrazovanja dobiti dodatnih 1% dodatka na plaću.

Ovom cjelovitom ponudom idemo u rješavanje srži problema, dakle koeficijenata, a istodobno dižemo plaće zaposlenima u obrazovanju i prije samih izmjena", stoji u objavi.

No, prema komentarima zaključuje se da su zaposleni u obrazovanju nezadovoljni. Ipak, među brojnim porukama našla se poneka i onih koji smatraju da treba prihvatiti ponudu, no to je vrlo mali broj.

Komentari zaposlenih u obrazovanju

"Kažete, SDP je kriv jer su nam uzeli – isti ste kao i oni jer ne želite ispraviti nepravdu i poručujete nam da se s njima slažete".

"Rješavanje srži problema bilo bi da odmah izmijenite uredbu o koeficijentima. Na ovo možemo reći samo NE!".

"Poštovani premijer spominje da je važan "sadržaj" a ne "forma". Opetovano ne shvaća da su upravo koeficijenti sadržaj, a dodaci su forma!".

"Rekla sam NE MOŽE, tko ne razumije?".

Zagreb: Okupljanje za veliki prosvjed Hrvatska mora bolje Adriana Belay Jesu li koeficijenti jednaki za sve pravo dostojanstvo

"Možemo vas zamoliti ovakav grafički prikaz i za vaše plaće, za isti period. Hvala".

"Prije svega 'draga' Vlado, vi dižete plaće sebi! Vama nikad dosta! Vaši džepovi nikad puni!".

"Dragi uredniče ovog vladinog profila, sada sve ove komentare isprintajte pa pustite Andreju na stolu da sutra ujutro uz kavicu lakše počne radni dan", samo je mali dio komentara.

Video: Prosvjed učitelja i zaposlenih u srednjim i osnovnim školama

 

VIDEO
Zadrani veslali i snimali se dronom, ostali u šoku kada su vidjeli što je ispod njih
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
  • giannimichelis:

    Dosta je bilo žicanja tuđe love, vrijeme je za radnu obvezu, tko neće otkaz, nikome neće faliti. Kome ne paše, može sam dati otkaz i pronaći PRAVI posao u realnom sektoru.

  • Vagabundo:

    Kako prosvjetari imaju obarza zaliti se na ovakvu ponudu. Pa kome je u 4 godine u Hrvatskoj porasla placa za 23%? Cak im ni to nije dovoljno

  • Deleted user:

    Ovo je dobra ideja. Dajte grafikon rasta plaća političara.