Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTRAJK U ŠKOLAMA

Reakcije sindikata na izjavu ministra Marića: 'lIi se radi o nesmotrenosti ili o dolijevanju ulja na vatru'

Željko Stipić
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/4
28.11.2019.
u 07:47

Ponuda ministra za predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimira Mihalinca skandalozna je.

Nakon što su društvene mreže preplavile poruke mnogobrojnih učitelja i nastavnog osoblja kojima su se izjašnjavali o Vladinoj ponudi, ministar financija Zdravko Marić izjavio je kako sindikati javnih službi neće dobiti povećanje plaća ako sindikati u prosvjeti ne prihvate ponudu Vlade.

Ponuda ministra za predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimira Mihalinca skandalozna je . 

Na pitanje smatra li da je ovo pokušaj da se sindikati posvađaju međusobno te da se vrši pritisak na sindikate u obrazovanju, Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja kazao je za Dnevnik.hr kako ne mogu drugi sindikati utjecati na obrazovne sindikate. 

– Na njih može utjecati jedino njihovo članstvo. Ali, sindikati se mogu međusobno posvađati, ja vjerujem da to i jest u motivu Vladina djelovanja, no time neće ništa dobiti! – kazao je Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja.

– Ili se radi o nesmotrenosti ili o dolijevanju ulja na vatru. Ako se radi o nesmotrenosti, nije dobro, jer smo već više puta svjedočili toj situaciji i Vlada je našla načina kako da proširi primjenu dodatka kolektivnom ugovoru koji je potpisan u državnim službama na javne službe i obrnuto. Ako se radi o dolijevanju ulja na vatru, to je jako, jako ružno. Nama su potrebne hladne glave. Mi smo sad u ozbiljnom sporu, govorimo o školskim sindikatima – ustvrdio je Željko Stipić iz sindikata Preporod, piše Dnevnik.hr. 

Komentara 37

BO
bolonjez
08:28 28.11.2019.

Kad bi meni povecali placu u par godina za 23% pa svaki dan bi ih ljubio od glave do pete. A sta vi radite? Vi ih gadjate kamenjem

DD
duda.dudica
08:27 28.11.2019.

Dajte molim vas. Pa sta vi sindikalisti zelite? Da se vlada zaduzi kako bi samo vama udovoljila pa za par godina sreze placu i dodatke kao Milanovic?

Avatar Urbani
Urbani
08:26 28.11.2019.

Ovo je politika, nije strajk. Sve ide na trosak djece , koliko dana moraju oni nadoknaditi radi prkosa levicarskih sindikata . Kao vrhunac Sindikati bi jos zaduzili drzavu da ta ista djeca moraju odplaplacivati dugove njihova neposluha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije