Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
josipović na facebooku

'Komemoracija u Jasenovcu je licemjerna farsa i ruganje žrtvama ustaškog zločinačkog režima'

Kameni cvijet, spomenik svih žrtvama koje su stradale u logoru Jasenovac
Foto: Sandra Krunic/PIXSELL
1/3
21.04.2022.
u 13:15

Žao mi je da se SABA prihvatila biti suorganizator takvog skupa, ističe bivši predsjednik Josipović.

Bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović na Facebooku se osvrnuo na komemoraciju u Jasenovcu, na koju kaže - neće doći.

– Hvala Savezu antifašističkih boraca i antifašista na pozivu za sudjelovanje na komemoraciji u Jasenovcu. Na žalost, poziv ne mogu prihvatiti. Naime, vidim da je, zapravo, organizator ili suorganizator (skriveni) Vlada RH te da u organizaciji sudjeluju zastupnici u Saboru koji su dio vladajuće koalicije – ističe Josipović u svom statusu.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

– S obzirom da Vlada a i cijela vladajuća koalicija tolerira rastuću ustašofiliju, da predstavnici vlade na skupovima veličaju NDH, da u brojnim mjestima ulice i dalje nose imena ustaša, da se sustavno provodi povijesni revizionizam i da se očito ne želi donijeti zakon kojim bi se zabranilo i kažnjavalo korištenje simbola ustaštva i NDH te njihovo veličanje, komemoraciju smatram licemjernom farsom i ruganjem žrtvama ustaškog zločinačkog režima.

Znam, u Jasenovcu će biti puno ljudi koji iskreno zastupaju antifašizam. Upućujem im ispriku što neću biti s njima u Jasenovcu. Ali, s onima koji će na komemoraciji “liti suze”, a poslije nje nastaviti tolerirati, neki čak i poticati ustašofiliju, naprosto ne mogu biti u Jasenovcu. Iskreno, žao mi je da se SABA prihvatila biti suorganizator takvog skupa – zaključuje Josipović.

Komentara 21

GO
goran2hr
14:05 21.04.2022.

Koje sve bizarnosti Hrvatska plaća?!

KI
kiselovrhnje
13:49 21.04.2022.

Jasenovac treba zatvoriti za politicke skupove poznate kao "komemoracije". To vrijedi i za vladu i za Josipovica i "antifasiste". Takvo maltretiranje naroda i izivljavanje u medijskom prostoru svake godine od strane istih aktera prelazi sve granice ukusa. Evo kao ovaj Josipovic, covjeka ne cujes nego jednom godisnje da laprda o istoj stvari, totalno nebitan lik. Jasenovac mu sluzi za prepiranje s politickim protivnicima i uopce ne kuzi da je on sam dio te "licemjerne farse i ruganja zrtvama".

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
13:55 21.04.2022.

evo vam antifašista baš pokušavaju sravniti Ukrajinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije