Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Komadina o odlasku Holy: Još jedna ostavka i osnivamo klub

Zlatko Komadina ne smatra da je potez bivše ministrice bio za podnošenje ostavke.
11. lipnja 2012. u 13:11 18 komentara 9 prikaza
'23.01.2012., Zagreb - Izvanredni sastanak vlade i mobilnih operatera u Ministarstvu gospodarstva, Zlatko Komadina, Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

– Baš sam se našalio: još jedan pa možemo klub osnovati – komentirao je odlazak Mirele Holy s čelnog mjesta Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Zlatko Komadina, još jedan bivši ministar koji je bio prisiljen podnijeti ostavku.

Komadina je na Soundsetu dodao da je pročitao ''fino i kulturno sročen'' mail kojim se Holy zauzela za Heidi Maziju te da u njemu ne vidi ništa sporno. Osim što ne smatra da je potez bivše ministrice bio za podnošenje ostavke, Komadina drži i da je indikativna njegova pojava u medijima tri mjeseca nakon što je napisan.

Podsjetimo, Komadina je podnio ostavku prije nešto više od dva mjeseca. Iako je Vladu napustio zbog narušenog zdravlja, Komadina se nije najbolje snašao u ministarskoj fotelji, odnosno nije bio spreman na zatečenu situaciju u resornom ministarstvu niti je u kratkom boravku na njegovu čelu uspio pokrenuti potrebne reforme.

>>Ministar Z. Komadina podnio ostavku, Hajdaš Dončić nasljednik

Baš kao i Holy, zamijenio ga je mlađi kolega iz stranke, dotadašnji krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić.

Mjesec dana nakon ostavke, Zlatko Komadina oporavio se i vratio iz izolacije na dužnost župana Primorsko-goranske županije. Kolege u stranci njegov su povratak dočekale s ovacijama, a popularnost je potvrdio i na izbornoj konvenciji SDP-a održanoj 2. lipnja kada je izabran za jednog od četiri nova potpredsjednika stranke.

Mnogi pretpostavljaju da će se Holy nakon odlaska iz Vlade vratiti u saborske klupe gdje se prijašnjim djelovanjem iskazala kao jedna od vrjednijih zastupnica s progresivnim i proeuropskim, modernim stavovima.

 

 

Likovi Matana i Šunje
NI MATAN NI ŠUNJE NE MOGU PREKO
Pustoš uz granicu: U BiH su kupovali gajbu piva za 40 kuna, gorivo za dvije, lijekove... Toga više nema
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
 • osica:

  " fino i kulturno sročen mail" - "fino i kulturno pravljenje bu.........la od svih nas"

 • Avatar madcap
  madcap:

  Ne znam zašto se stalno pokušava provlačiti teza da se Komadina "nije snašao". Pa čovjek je imao ozbiljnih problema sa zdravljem, prema tome, ne vidim kad je uopće imao priliku snaći se. No, što se tiče Holy, griješi. Za Holy ... prikaži još!y bih stavio ruku u vatru da je najpoštenija u Vladi i u politici, i nadasve sposobna, ali kao ministrici ne mogu se nikome tolerirati takve greške. Šteta što je morala otići, velika šteta, ali tu nije bilo pomoći nažalost.

 • mikrogrizzly:

  Taj Komadina je isto lik esdipijeve garniture "na svoju ruku", baš kao i Holy. Naime, tip se uspne na ministarsku funkciju i onda svom silom stane gurati Žutu Lokvu, dakle veoma skupu i još jednu prometnu poveznicu Rijeke kao apsolutni ... prikaži još! prioritet - iako je pogledom na kartu jasno da bi se radilo tek o južnom by pass AC da se zaobiđe današnje račvanje AC ZG-RI ZG-ST. S druge strane, najviše južna županija RH trenutkom ulaska u EU postaje de iure otok i razdvojena od ostalog ozemlja Hrvatske i njeni stanovnici više nisu ustavno-pravno u nekoj ravnopravnoj poziciji. Paradoks je u tome što bi Žuta Lokva bila skuplja od mosta Pelješac!? I onda se lik čudi da "ga smijenilo"... Pa nije on na državnoj razini da gura isključivo svoje i interese sebi bliske lokalne RI vrhuške!