Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP

Bernardić ima listu za EU izbore, on nije na njoj

Davor Bernardić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/9
22.01.2019.
u 23:00

Nakon što Predsjedništvo utvrdi prijedlog liste kandidata za europske izbore, konačnu odluku donijet će Glavni odbor stranke

Predsjednik SDP-a Davor Bernadić predložio je na sjednici Predsjedništva stranke 12 kandidata koji će se naći na listi za EU parlament.

Vodstvo je listu prihvatilo, a još ju treba „amenovati“ i Glavni odbor koji bi se navodno mogao održati tek u ožujku. Nije utvrđen poredak na listi nego se tek zna da će se po zip modelu izmjenjivati šest žena i šest muškaraca i to Barbara Antolić Vupora, Jasenka Auguštan Pentek, Biljana Borzan, Romana Jerković, Ivana Posavec Krivec, Sonja Radolović, Joško Klisović, Gordan Maras, Predrag Matić, Mladen Novak, Ranko Ostojić i Tonino Picula. Samog sebe Bernardić na listu nije stavio iako je to od njega zatražilo više članova vodstva stranke, između ostalog i potpredsjednik Zlatko Komadina.

Na pitanje zašto na listi nema Bernardića za razliku od ostalih oporbenih čelnika koji će pojačati liste svojih stranaka politički tajnik SDP-a Davorko Vidović kazao je kako Bernardić, kao svaki drugi predsjednik stranke, snosi političku odgovornost nakon izbora.

– Njegova procjena je da ne treba biti na listi i da ga to ne amnestira od odgovornosti. Osobno mislim da je lista dobro izbalansirana. Nitko nije imao primjedbi ni na jedno ime – kazao je Vidović nakon sjednice vodstva.

Na listi se nije našao ni Zlatko Komadina kojemu je Bernardić ponudio prvo mjesto na listi, ali ga je on odbio. Lista je spoj struja u stranci, a na njoj su se našla i neka iznenađenja. Poput Jasenke Auguštan Pentek koja je na zadnjoj sjednici Glavnog odbora u ime tzv. „neretvanske“ skupine službeno istaknula zahtjev za smjenu Davora Bernardića koji nije prošao.

Barbara Antolić Vupora

Jasenka Auguštan Pentek

Biljana Borzan

Romana Jerković

Ivana Posavec Krivec

Sanja Radolović

Tonino Picula

Gordan Maras

Ranko Ostojić

Joško Klisović

Fred Matić

Mladen Novak

>> Evo tko je sve otišao iz SDP-a

Komentara 31

ZR
Ze Roberto u
19:15 22.01.2019.

Partijo, najveća uzdanica vam je drug Maras.... navodno u EU parlamentu postoji puno 'putovanja' sa liftom a drug je tu doma

Avatar rubinet
rubinet
18:55 22.01.2019.

nek nositelj liste bude Nenad Stazić.

PR
prajdali100
22:37 22.01.2019.

Maras, Fred, Ostoja !!!! Je li ovo neka zafrkancija? Oni kandidati za Brisel !!!? Ha ha ha ha ha ha.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije