Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25. OBLJETNICA HRM-A

K. Grabar-Kitarović: Oružane snage RH pripravne su za sve izazove

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/31
16.09.2016.
u 13:43

Prije središnje proslave održan je veličanstven mimohod od Baldekina do rive, na kojem je sudjelovalo više od 1000 šibenskih branitelja, veterana Domovinskoga rata

Središnja proslava 25. obljetnice HRM-a održana je u Šibeniku, na kojoj je bila vrhovna zapovjednica Oružanih snaga, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. U govoru je istaknula kako su temelji HRM-a postavljeni za vrijeme Domovinskog rata, upravo u Šibeniku za vrijeme tzv. Rujanskog rata kada su 1991. zaplijenjena 34 broda tadašnje JNA.

- Budući da ovih dana obilježavamo i 25. obljetnicu šibenske bitke iskazujem zahvalu i upućujem čestitku svim hrabrim braniteljima sudionicima te bitke, posebice onima koji su bili na Žirju. Bila je to jedna od najvažnijih bitaka Domovinskog rata, odlučna za obranu Dalmacije, a potom i oslobođenje okupiranih dijelova Hrvatske. Tu je prevagnuo ljudski čimbenik, motiviranost i hrabrost hrvatskog vojnika te zajedništvo hrvatskih ljudi – istaknula je Grabar-Kitarović. 

Predsjednica je govorila i o tradiciji hrvatske mornarice, od vremena hrvatskih kneževa, Trpimira i Domagoja, kraljeva Tomislava i Petra Krešimira IV., preko slavne Dubrovačke republike do današnjih dana. Govorila je i o značaju dr. Franje Tuđmana i Domovinskog rata i poručila kako su hrvatske Oružane snage pripravne za odgovor bilo kakvim izazovima.

Prije središnje proslave održan je veličanstven mimohod od Baldekina do rive, na kojem je sudjelovalo više od 1000 šibenskih branitelja, veterana Domovinskoga rata, a pridružili su im se djeca z škola i vrtića.

>> Grabar-Kitarović: Neću dopustiti odugovlačenja i ultimatume, Hrvatska nema vremena za nova politička nadmudrivanja

Komentara 25

NV
NV
20:39 16.09.2016.

Branitelja ko partizana 45...sto duze prolazi vreme od rata sve ih je vise.

GV
golub Vaso
15:37 16.09.2016.

naoružanje smo poslali glavosjecima u siriju po nalogu onih koji su instalirali Barbie

BR
Bruneta
15:11 16.09.2016.

Nju zanima samo vojska i oruzje,za to je mogla ostat i u Kabulu,!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije