Naslovnica Vijesti Hrvatska

Jedino u Kninu može biti središnja proslava Oluje, prihvaćam mimohod uoči ili nakon 5. kolovoza

Vojni mimohod spremna sam prihvatiti uoči proslave, ali vodeći računa o troškovima, kazala je predsjednica
20. svibnja 2015. u 11:52 415 komentara 31306 prikaza
Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sazvala je izvanrednu konferenciju za medije u povodu obilježavanja 20.obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja.

– Slijedom odluke Vlade o osnivanju Odbora za središnju proslavu obljetnice Oluje, odlučila sam sudjelovati u radu tog odbora. Smatram da taj dan mora biti dan pobjede, a ne dan podjele. Svaka država ima datume oko kojih ne bi smjelo biti prijepora. Kao predsjednica moram učiniti sve kako bi se očuvalo nacionalno zajedništvo.

Središnje mjesto proslave postao je Knin, zastupat ću stajalište kako jedino u Kninu može biti središnja proslava. Vojni mimohod spremna sam prihvatiti uoči ili nakon same proslave, ali vodeći računa o troškovima, kazala je predsjednica.

Premijer Milanović nje htio komentirati izjave predsjednice, već je najavio kako će to učiniti ministar obrane Ante Kotromanović.

Podsjetimo, predsjednica je prethodno predlagala da mimohod bude 4. kolovoza, a središnja proslava u Kninu 5. kolovoza. Vlada RH, međutim, tvrdo je smatrala kako se proslava u Kninu i vojni mimohod u Zagrebu imaju održati istog dana, 5. kolovoza.

>> Predsjednica Grabar-Kitarović prelomila: Mimohod ipak održati dogodine

>>Grabar-Kitarović: Nedostatak jasne gospodarske politike danas opterećuje sve poduzetnike

Broj 7
"Magičan broj“
7 razloga zašto smo opčinjeni brojem 7

A1 izdvaja za Vas

 • Alkana:

  Jako me čude negativni komentari! Konačno imamo predsjednicu pametnu, zgodnu, požrtvovnu, s velikim obrazovanjem i diplomatskim iskustvom koja javno pokazuje da je Hrvatica ali i da je tolerantna i dobronamjerna prema svim skupinama hrvatskog društva , dakle predsjednica svih nas ... prikaži još!s i opet nekome ne paše! Kome ??? i zašto???

 • zeze15:

  vjerojatno će dati izjave o donacijama zbog koje su je partijski drugovi bjesomučno napadali danima jer nije dala da joj država otme 50% novca nego je sve dala potrebitima i bolesnima!

 • Avatar Aehfis_01
  Aehfis_01:

  Predsjednica je pokazala kako se radi za boljitak svojeg naroda. Samo tako naprijed.