Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grabar-Kitarović:

'Presuda ne može izbrisati zlodjela četničkog pokreta'

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/2
14.05.2015.
u 14:38

"Iznimno sam neugodno iznenađena presudom Višeg suda u Beogradu o rehabilitaciji ratnog zločinca Draže Mihailovića, poručila je predsjednica.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović neugodno je iznenađena presudom Višeg suda u Beogradu o rehabilitaciji četničkog vođe Draže Mihailovića.

"Iznimno sam neugodno iznenađena presudom Višeg suda u Beogradu o rehabilitaciji ratnog zločinca Draže Mihailovića te kao predsjednica Republike Hrvatske najodlučnije osuđujem svaki pokušaj povijesnog revizionizma", stoji u priopćenju iz Ureda predsjednice te se dodaje da ta presuda ne može izbrisati zlodjela četnika.

"Konačno se treba odmaknuti od politiziranja prošlosti"

"Ta presuda ne može izbrisati zlodjela četničkog pokreta, počinjena u suradnji s nacistima i fašistima tijekom Drugog svjetskog rata, koja su svim narodima na ovim prostorima donijela velike patnje i stradanja", stoji u priopćenju predsjednice te se dodaje da je taj pokret doživio svoj potpuni poraz u Drugom svjetskom ratu, ali i prije 20 godina u agresiji na Hrvatsku.

"Držim kako se, gledajući u zajedničku budućnost u Europskoj uniji, konačno treba odmaknuti od politiziranja prošlosti i povijest prepustiti povjesničarima", zaključuje predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

>>Milanović izjednačava zločinca Tita s prvim hrvatskim predsjednikom

>>'Ta odluka je skandalozna i neprihvatljiva'

>>Rehabilitiran Draža Mihailović, sudac: Nismo utvrđivali je li ratni zločinac

>>Nikolićev savjetnik: Rehabilitacija Mihailovića je razlog za slavlje u regiji

Komentara 44

Avatar docCL
docCL
14:55 14.05.2015.

Bravo predsjednice distancirajte se od tih crvenih i crnih fasista.Cetnik Draza je od danas i sluzbeno antifasista. Znaci od danas su Mesic,Fumic, Milanovi, Josipovic i ini kolege. Kolege kojima smeta domoljublje Hrvata,barjak Hrvata i slavlje Hrvata. Kolege koje pod svakim kamenom vide ustaske zmije i povratak ustastva. Svaka ptica svome jatu leti no mi Hrvati nismo iste ptice ko kolege cetnici.

Avatar Chupacabra
Chupacabra
14:53 14.05.2015.

Ma ne brini se Kolinda... Meni je drago da su vašljivog bradonju rehabilitirali.... Do sada su vodili četničku politiku a pravili se nevinašcima a sada su tamo gdje pripadaju,... na dnu...

Avatar serafina
serafina
14:57 14.05.2015.

Srbi rehabilitirali koljaća četnika a još bi i u Evropu. Karlos, mast i terzijan idite u Beograd proslaviti junačinu Dražu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije