Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolinda Grabar-Kitarović:
Povratak na članak

'Država će izgraditi cestu do Zagvozda i Imotski će postati Provansa!'

Malo je naroda čija je povijest tako burna, ispunjena beskrajnim bitkama i žrtvama za opstanak, slobodu i emancipaciju, rekla je predsjednica

Komentari 216

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
14:03 02.08.2017.

Za razliku od njezina dva predhodnika predsjednica radi za drzavu i uvijek je sa svojim narodom.

VL
ZA
zaokica
13:59 02.08.2017.

svaka cast predsjednice taj kraj je zasluzio i puno vise no nazalost ona dva antihrvatska predsjednika su upropastili 15g ulazucu sve u razbijanje jedinstva i jacanje totalitaristickih ideja proslog rezima a ni prstom na karti nisu znali pokazati gdje jee imotski jer ti lbudi iz tog kraja su skupasa svim braniteljima nanijeli bolan i zavrsni udarac toj komunistickoj crvenoj azdaji

VL
Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
14:00 02.08.2017.

volim kada yugovići kmeče. Samo jako predsjednice i ministre. Nek ih boli.

VL
MO
mobitel20
14:23 02.08.2017.

Ne volim usporedbe sa Provansom, Toscanom...ali vidim dobru namjeru i istinsku zelju Predsjednice pa necu bit sitnicav kao besni jugonacionalisti. Imotska bojna 4.br ZNG jest bila zakon u ratu, a tocno je da Imotski kraj ima i danas realnu perspektivu. Tunel sv.Ilija ih cini na 20 min od Baske Vode. To treba iskoristiti i jos bolje brendirati 2 briljanta,Modro i Crveno jezero, kao i niz drugih prirodnih ili arheoloskih lokaliteta. Za razliku od prije 30 godina kada su do Splita vozili 2 sata, sada je to 50 min. Sa novom cestom biti ce i manje. Dakle, ako je u Njemackoj(kojoj se svi dive) sasvim normalno putovati na posao po sat i pol u jednom smjeru, to ne treba biti problem ni kod nas poglaviti ako je unutar jednog sata. Oni koji nemaju posao oko Imotskog, mogu raditi u Splitu ili Makarskoj a opet zivjeti u Zagori. Ne treba sanjati tvornice trikotaze pored Kine ili Bangladesa, ali moguce je, pored Grabovca i Jerkovica,cija sam izvrsna vina probao, imati jos barem 2-3 vinara koji mogu bez problema "nadomjestiti" Imotu. Navodnjavanjem i komasacijom polja trebaju stvoriti uvjete za staklenicku proizvodnju. Tu im drzava ,uz cestu, treba pomoci i taj kraj moze biti i bolji od razvikane Provanse.

VL
IM
Immanuell
16:53 02.08.2017.

Lijepe želje i lijepa izjava. Kad bi više tako govorili svi mi nešto dobro bi se i izrodilo. Ovako, svi kukamo pa nam je takva i zemlja. Glavu gore.

VL
BR
Brontops
13:50 02.08.2017.

dAnte - pokazi neko tvoje djelo, ne samo pesimisticki ocajno gundjanje!

VL
AL
Alkana
20:58 02.08.2017.

Čemu takvi otrovni komentari na račun naše predsjednice? Ona jedina nešto radi u ovoj državi na korist svih nas. Možda zato što je žena??? Ili zato što je obrazovanija od najobrazovanijih u ovoj zemlji? Ili zato što je zgodna? Moždada i zato što je pokazala da zna pjevati hrvatsku himnu i da voli Hrvatsku? Ili zato što je vjernica? Ona zaslužuje naše duboko poštovanje!

VL
ST
stefj
16:46 02.08.2017.

Ovaj cijeli kraj je namjerno bio opstruiran za vrijeme Juge, namjerno se držao u izolaciji, nikada se nije napravila kvalitetna cesta. Eto, možda se nešto promijeni nakon 27 godina Hrvatske... A Provansa? E za to treba puno raditi na brendiranju, na ponudi i država treba pomoći, a ne smetati...

VL
SS
S.Savić
15:05 02.08.2017.

Kolinda je 100 puta bolja od crvenih prethodnika. Kada bi pristaše crvene političke orijentacije prestali s svojom negativnosti kada bi zasukali rukave i pridonijeli nešto konstruktivno i pozitivno za ovu zemlju i Hrvatski narod, bilo bi nam svima bolje.

VL
ET
etrao
15:25 02.08.2017.

Imocani to zasluzuju.

VL
Avatar tituš
tituš
14:12 02.08.2017.

draga naša predsjednica, ima ona uvijek lijepih riječi, srca i ljubavi ..

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
14:54 02.08.2017.

Nasa kraljica i hrvatska radost, ostaje sigurno i drugi mandat.

VL
AL
Alkana
20:51 02.08.2017.

Naša predsjednica je primjer domoljublja i čovjekoljublja. Naš ponos!

VL
Avatar Bruno
Bruno
14:16 02.08.2017.

Ide se naprijed, bravo predsjednice!

VL
SS
S.Savić
16:02 02.08.2017.

Vidim po komentarima da je veliki dio ove generacije i dalje zaglavljen u YU prošlosti. Slika je sada drugačija i nema privilegija za pijavice koji su udobno uživali jednostavno zbog njihove pripadnosti partiji. Za ambicioznije i još grandioznije udobnosti zbogog svojih krvožednih osobina tj represivnih, izdajničkih i brutalnih djela prema vlastitoj braći i hrvatskom narodu.

VL
Avatar Mamlazac
Mamlazac
14:37 02.08.2017.

Predsjednica je pravi antibiotik za orjunu i ostale protivnike hrvatske drzave.

VL
DU
Deleted user
16:43 02.08.2017.

bilo bi konačno vrijeme da država da neki projekt za Imotski.

VL
NE
Neutralac
16:28 02.08.2017.

Svakako bolje nego lignja....

VL
Avatar dmitarX
dmitarX
15:00 02.08.2017.

Svaka čast svakom na govoru, ali i na djelima koja idu nakon toga. No, mene zanima kad će se u ovoj državi ozbiljno sprovoditi planovi i sustavne mjere za razvoj zemlje? Svi su u nekim floskulama, ali kod nas sve ide tako sporo, aljkavo i korumpirano, lažno. Kad će se nešto doista raditi, a da se pritom mjeri otpočetka do kraja, i da se vidi koji je rezultat toga? Poljoprivreda? Industrija? Ribarstvo? Tehnologije? Obrazovanje i znanost? Turizam - neću ga spominjati; jer da nije njega (koji je rezultat sam po sebi, a ne po naporima TZ-a, ministarstva i ostalih uhljebničkih institucija koje postoje same za sebe) i stalnih zaduživanja svih Vlada, sumnjam da bi 10% Hrvatske imalo za kruh! Kad će se državna uprava riješavati? Zašto se na jednoj strani novac baca u vjetar, a na drugu stranu netko ne može ostvariti svoja najosnovija prava? Zašto se stvari više ne krenu čistiti? Možda predsjednica čini sve što može, i vjerujem da je to tako, naročito na ovlasti koje ima. Ali, što rade šugavi političari i još šugavija birokracija koja postoji zahvaljujući političarima, i obrnuto?! Ja ne vidim ništa, samo laprdanja! I kako netko pošten može primati plaću za svoj nerad, što je praksa kod nas otkad nas ima. Fali ode čizma da gazi sve odreda, od najmanjega pa do najvećega. I sankcije, ali prave i pravedne, i nemilosrdne. Jedino tako stvari mogu krenuti zdravo. Dotada, gnjilež i floskule..i nešto malo sreće što nas prati.

VL
Avatar Mamlazac
Mamlazac
10:41 03.08.2017.

Predsjednica je najbolje sto imamo poslije dr Tudjmana.

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.