Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajni arhiv
Povratak na članak

Koliko je o tome znao Vatikan? Pavelić je nakon rata boravio u Italiji

Iznenađuje da naši povjesničari nisu tražili pristup arhivu kontroverznog pape Pija XII.

Komentari 35

KR
kronika20
16:11 03.03.2020.

Sorošev isprdak jakovina bi beatifidirao jednog od najvećih zločinaca svijeta koji je nakon rata pobio preko milijun nedužnih Hrvata. Kakvo smo mi to društvo kada ovakvi degenerici raspredaju o našoj povijesti ?

VL
Avatar Zbregov
Zbregov
15:19 03.03.2020.

Jakovina je primjer "samomrzećeg" hrvata, samomrzećeg čovjeka zapravo, karakteristke su neizgrađenih i labilnih osoba niskog samopouzdanja, osjećaje bezvrijednosti, samokrivnje, samoredukcije, samožaljenja potisnuo je u smislu da je postao ličnost koja se bori protiv dominantne skupine/kulture od koje se na takav način jedino i može distancirati, vođen isključivo mržnjom (samomržnjom), a ne razumom, on nekakve samo njemu jasne konstrukte povijesne krivnje želi "uskrisiti" i zatim opteretiti, translatirati i na današnje i buduće nerođene pripadnike hrvatskog naroda u smislu nekakve samo njemu jasne kolektivne krivnje, ...... 'siluje' zdrav razum tražeći nepostojeće, a spajajući nespojivo a promatrajući selektivno, on gleda kako će na povijesnoj zbilji formirati spekulativne i fiktivne okvire što zovemo čista MANIPULACIJA, npr. Džingis-kan bio je Mongol, navodno satrap koji je donosio rat, palež, smrt i destrukciju svugdje gdje prolazio, čudno da Jakovina nema za reći nešto o današnjem mongolskom narodu onda s obzirom na njegov način rezoniranja stvari, a da sad ne krenem na pitanje domovinskog rata, Broza, itd.....vidi se da čovjek ima probleme..

VL
DU
Deleted user
13:56 03.03.2020.

ma bitno da drug Jakovina kaže da se nije dosta učinilo.... on je moralna vertikala.....koja to odlučuje.....

VL
SV
sveznam1
14:12 03.03.2020.

Dokaz da zivimo-te i dalje pod komunistickom cizmom koja vise i ne bih nazvao ni jugonostalgijom vec oblikom koji slici staljinizmu je jedan film koji sam pogledao.Radi se o filmu koji su snimili Finci ,nitko normlan ne može reci da su Finci primitivni ,film bez ikakvih kompleksa pokazuju finskog vojnika koji ratuje protiv SSSR a oni koji ne znaju Finci su bili saveznici Njemacke..nitko u Finskoj od toga ne pravi dramu ..A u hrv se raspravlja kakav je grb Hrvatska a to je dokaz da hrv vlada komunisticaka partija od koje je jedino ostala idelogija i to ona iz 1945...

VL
Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
14:01 03.03.2020.

Tovariš Jakovina je najpametniji kada spava, pod uvjetom da ne hrče.

VL
DU
Deleted user
14:12 03.03.2020.

Drug jakovina je bio i biti će posljednji branik komunizma. U to ne treba sumnjati. On će i svecu pronaći manu tipa, mogao je više, citirajući pokojnog krivotvoritelja hrvatske povijesti, zlatnokamenca. Na stranu što jest Stepinac činio, za komunističkog agitpropovca to su ne važne epizode, predavaču na zagrebačkom filozofskom fakultetu, posljednjem bastionu komunizma i antikršćanstva. Čujem da se prešaltao u sigurniju sektu, tajno-javnu masonsku, avangarda nastavlja borbu protiv katolika, još jačom žestinom. Krivotvorenje i laži tek trebaju doživjeti vrhunac.

VL
DU
Deleted user
14:10 03.03.2020.

Vatikan, osim prikrivanja pedofilije, bave se i zaštitom ratnih zločinaca, ubojica, silovatelja, pljačkaša, ha taj Vatikan. Alo gdje je Bog da ovo zaustavi,gdje? Kakav to Bog ima smisao za humor da štiti kriminalce? Svaki put kada vidim malu djecu kako leže na onkologiji znam da Bog ne postoji, štiti pedofile u haljinama a uzima nam nevinu djecu!

VL
NI
Nini istrijan
20:05 03.03.2020.

Nedavno sam komentirao upravo papu Pia XII i njegov odnos prema krscanskoj partiji u Njemackoj i zidovima pa mi je urednik cenzurirao komentar,naravno bez objasnjenja niti argumenata protiv mog komentara. A da nasi povjesnicari nisu bili zainteresirani za Pia XII ima puno razloga.Tesko je objektivno pisati povijest i u isto vrijeme ici narodu na volju.Oni znaju da narod zeli da im se prica ono sto zele da cuju a i utjecaj crkve je tu vrlo vrlo znacajan.

VL
DU
Deleted user
06:21 04.03.2020.

Münster u Westfalenu je primjer kako je trebala da se ponaša Crkva. U sredini Njemačke je Kardinal Grof von Gallen propovijedao protiv sistema. Bio je i hapšen ali je bio jako GLASAN. Tako se to radi a ne pisamcem nekakvom ministreku.

VL
Avatar Jopa
Jopa
15:37 03.03.2020.

Taj Papa je kontroverzan samo fašistima, komunistima, Srbima i onim Židovima tipa Efraim Zuroff.

VL
UD
Udbaš
19:50 03.03.2020.

Stepinac je 22. svibnja 1941. pisao ministru unutarnjih poslova NDH andriji Artukoviću:"Ali da se pripadnicima drugih narodnosti ili drugih rasa oduzme svaka mogućnost egzistencije i da se na njih udara žig sramote, to je već pitanje čovječnosti i pitanje morala. A moralni zakoni vrijede ne samo za život pojedinca nego i za državnu upravu… zašto da se to čini s onima koji su bez svoje krivnje članovi druge rase?… Imamo li mi pravo na takav atentat na čovjekovu ličnost?… Molim Vas, Gospodine Ministre, da izdate shodne naloge da se židovski i ostali slični zakoni provode tako, da se u svakom čovjeku poštuje ličnost i čovječje dostojanstvo." Tvrtko, sramoto struke. Kako je moguće da takav diletant ima doktorat iz povijesti? Kako našu partizaniju nije sram da ih brani ovoliko intelektualno potkapacitirani tip. Ustvari, kad bolje razmislim, to je njihov tipični predstavnik tako da se ispričavam za čuđenje.

VL
AE
a e
19:08 03.03.2020.

A Pavelić je pobiga ka pusy....Obuka suknjicu,pokra zlato i ostavija Hrvate i Dom.....Nevjerojatno je činjenica da ovaj izdajnik i kukavica još ima pristaša u Hrvatskoj....

VL
Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
17:40 03.03.2020.

Sve se zna...Otvaraju dosije iz dosade...

VL
ZN
znamistinu
19:27 03.03.2020.

Jakovina jadan si ima ssmao jedan znanstveni rad na temu NDH. Puno su jaci Jurcevic, Lozo, Hasanbegovic koji su dokazali da je nad Hratima sustavno sproveden genocid od 1941-1945 i teska etnicka ciscenja 1918-1941 i naravno nakon 1945. Ja samm bez obzira sto ti srao uvijek Za dom spreman.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.