Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne bacajte ih
Povratak na članak

Želite izbjeći ovrhu? Evo koliko dugo morate čuvati dokaze o plaćanju računa

Zastara za javne usluge je godina dana, za pričuvu, komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda je tri godine. Bitno je naglasiti i da zastara ne stupa automatski na snagu.

Komentari 3

Avatar southman
southman
11:07 07.06.2023.

Kad te HT uz pomoc lažne Opomene ovrši za dug star 15 g onda ne postoji ništa što te može soasiti ovrhe.

VL
DU
Deleted user
13:01 07.06.2023.

Ma u grob sa potvrdama o uplati. U ovoj državi nikada nije prekasno da te netko ovrši, nećemo valjda kriviti nesposobnost računovođa zaposlenih preko veze što nisu primijetili nekoliko godina da im uplata nije sjela? Osim ako nisi ukrao ili 'zaboravio' uplatiti milijune duga, tada zastara nastupa odmah nakon počinjenja djela (ili će DORH kad za isto sazna javnost podići optužnicu, vrtiti po sudu par godina, nakon čega slijedi oslobađajuća presuda i tužba protiv države od strane optuženog kako bi se nadoknadilo nekoliko godina bez prihoda od pljačke - znate već, pravda na hrvatski način).

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.