Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prodan na bubnju

Sudac Kolakušić na dražbi prodao ministrov stan

Ante Kotromanović
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/2
14.05.2014.
u 23:00

Rekonstruirali smo sudbinu stana u kojem živi ministar obrane Ante Kotromanović

Sudac Mislav Kolakušić, na kojeg se zbog kritike predstečajnih postupaka lani obrušio Slavko Linić, 3. ožujka donio je zaključak o prodaji stana u kojem živi ministar obrane Ante Kotromanović, i to na javnoj dražbi održanoj 16. travnja.

Našli smo dokumente

To smo uspjeli rekonstruirati iako to nisu znali ni sudac, ni ministar, a ni stečajni upravitelj Maroje Stjepović koji vodi stečaj tvrtke Silek d.o.o. u sklopu kojeg je rješavana sudbina stana koji Kotromanović koristi temeljem predugovora i predujma u protuvrijednosti 30.000 eura. Naime, na stranicama Trgovačkog suda u Zagrebu našli smo odluke suca Kolakušića o stečaju i dražbi osam stanova u kojima smo na temelju dostupnih podataka identificirali ministrov stan za koji nam je stečajni upravitelj rekao da je prodan za 1,042.870 kuna te da nema mogućnosti da se uplaćene akontacije uračunaju u cijenu. Ministar nam se javio iz SAD-a gdje je s predsjednikom Ivo Josipovićem te nam je potvrdio da je njegov stan od 89,47 m² i da je prodan tvrtki Confidens ulaganja na javnoj dražbi. Njegova sudbina ista je kao i ostalih sedam stanara, samo što su neki dali veći ili manji predujam.

– Svi smo sklopili predugovor, a moj je bio na iznos od 1750 eura po četvornom metru i prema tom ugovoru mogli smo se odmah useliti i opremati stan. Međutim, tvrtka Silek je zbog poreznog duga i kredita Hypo banke dospjela u teškoće unatoč tome što se vlasnik tvrtke zaista trudio da se izvuče. Stan je prodan na javnoj dražbi i sad su u tijeku pojedinačni pregovori nas stanara s novim vlasnikom o kupnji stana ili vraćanju predujma – detaljno je ministar objasnio situaciju sa stanom za koji je dao predujam.

Nije vlasnik stana

Dakle, ministar obrane već 20 mjeseci vodi bitku za stan na Bijeniku, pa ga nije mogao prijaviti u imovinsku karticu, kako je u “Nedjeljom u dva” tvrdio novinar Gordan Malić, jer nije njegov vlasnik, a pitanje je i hoće li biti.

Komentara 22

Avatar tajar
tajar
09:02 15.05.2014.

Došla je, dakle, direktiva iz komiteta, da se napadne Kolakušić!

LE
legalis..
08:08 15.05.2014.

Bidni naš Antiša A di će on sad? U punice??

FP
Fpetrz
08:43 15.05.2014.

dalije to onaj stan od keramike iz orahovice dok je bio menadjer

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije