Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kohorta i dalje misli da Šuker nije trebao postati počasni građanin

02.12.2008.
u 15:37

Udruga građana Kohorta (navijači NK Osijeka), koja je danas na svečanoj sjednici osječkoga Gradskog vijeća dobila Zlatnu plaketu Grada za promicanje organiziranja slobodnog vremena mladih, i dalje se protivi što je proslavljeni hrvatski nogometaš Davor Šuker postao počasnim građaninom Osijeka.

Nakon proglašenja dobitnika na svečanoj sjednici u povodu Dana grada predsjednik Kohorte Karlo Šatvar novinarima je izjavio kako se ta udruga i dalje ne slaže da se počasnim građaninom proglasi "čovjek koji sebe naziva Zagrepčaninom i koji je davno zaboravio na svoj grad, u koji nakon odlaska nije dolazio niti investirao, niti je na bilo koji način radio na njegovoj promociji".

- Ubrzo će otići iz Osijeka i vjerojatno će sve opet biti po starom, no možda će ga ovako visoko priznanje sada promijeniti - rekao je Šatvar.

Davor Šuker, koji je osobno primio visoko priznanje i postao počasnim građaninom Osijeka, rekao je novinarima kako ne želi komentirati napise u kojima su se iznosila neslaganja dijela građana da mu se dodijeli titula počasnoga građanina.

- Ne mora se uvijek nešto dobro napraviti pa to odmah medijski objaviti - rekao je, dodajući kako ima mnogo načina da se djeluje na opće dobro bez "oka javnosti".

Odluka osječkoga Gradskog vijeća da se Davor Šuker proglasi počasnim građaninom Osijeka izazvala je rasprave dijela Osječana, koji su isticali da su mnoge druge osobe zaslužnije da postanu počasni građani Osijeka.

Rođeni Osječanin, hrvatski reprezentativac i nekadašnji nogometaš NK Osijeka i Dinama Davor Šuker ostvario je bogatu sportsku karijeru i u inozemstvu, gdje je, uz ostalo, igrao za slavni Real Madrid, s kojim je osvojio naslov prvaka Španjolske 1997. i Ligu prvaka 1998. Vrhunac karijere i sportske slave i u domovini i svijetu dosegnuo je na Svjetskome prvenstvu u Francuskoj, gdje su "vatreni" Hrvatskoj donijeli treće mjesto, a Šuker je dao šest golova u sedam utakmica.

Dobio je tada Zlatnu kopačku, nagradu koja se dodjeljuje najboljim strijelcima Svjetskoga prvenstva. Osim toga, osvojio je i Srebrnu loptu za drugog najboljeg igrača Svjetskoga prvenstva i Fifin brončani trofej za treće mjesto u izboru igrača sezone prema glasovanju izbornika svih svjetskih reprezentacija. Dobitnik je Državne nagrade za šport "Franjo Bučar", a na popisu je i 100 najboljih nogometaša svih vremena.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije