Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
demantirali navode
Povratak na članak

KoHOM oštro o ministru Berošu: 'Iznio je potpunu laž'

Po njihovoj ocjeni, bez ikakvog činjeničnog utemeljenja, goleme propuste u funkcioniranju zdravstvenog sustava "pokušao je svaliti na leđa obiteljskih doktora"

Komentari 16

RO
RogaBabaroga
10:24 17.04.2021.

nije iznio nikakvu laž. opća praksa ne služi ničemu. daju ti ono što ti tražiš, prepisuju recepte od specijalista, ne usmjere te sami već im ti moraš reč kuda i zašto, a drže se ko da su veći od najvećih specijalista ne u RH već u svijetu! plaću primaju po broju upisanih a ne odrađenih pacijenata, na telefon se ne javljaju, nedostupni, do njih ne možeš zbog covida a u bolnicu se može!? dobro su si oni to posložili. kaj bi se u ambulanti npr vadila krv?! pa to bi bilo svetogrđe da med.sestra u ambulanti treba vaditi krv. ne! nego kilometarski red svako jutro pred domom zdravlja, nek stoka stoji, ista ona od koje vi živite! treba tu velikih promjena, al....

VL
Avatar Bleiburg_1945
Bleiburg_1945
09:48 17.04.2021.

Ovo što je Beroš rekao, uglavnom je istina. Doći danas do svog liječnika, gotovo je nemoguće.

VL
BU
burza
09:42 17.04.2021.

Istina je kad dodes ljecniku opce prakse velis mu sto ti je on ti ne vjeruje jer takve simptome si vec imao umjesto da ti da antibiotik on veli odite na hitnu

VL
Avatar Oneill
Oneill
11:08 17.04.2021.

Tako je kad se takozvani stručnjaci po kfalifikacije koje Stranke a ne po znanju zato nam je sve tako.

VL
XI
xibau
09:29 17.04.2021.

jučer je marić napao beroša da nema reformi, a ovaj pak je rekao da nema reformi jer plenki neda da se čeka da prođu lokalni izbori, znači nakon lokalnih izbora slijedi novi harač na naše plaće....

VL
Avatar nisam_robot
nisam_robot
09:34 17.04.2021.

I nasi doktori se kako vidimo rado koriste ulicarskim jezikom. U naprednijim zemljama se akademici nikada nebi izrazavali ovako prostacki. Ali siguran sam da i ovdje ljevica medju njima vodi glavnu rijec.

VL
ST
stefj
12:39 17.04.2021.

Ovo je čisto prebacivanje loptice simo-tamo... Naravno da ima puno obiteljskih liječnika koji su samo birokrati, te su sveli svoj posao ne pisanje uputnica, bez da imalo razmisle što bi moglo biti pacijentu. Potpuno se odriču bilo kakve odgovornosti, odrekli su se i dijagnostike, te su potpuno degradirali vlastitu struku. Sveli su se na uhljebe koji prikupljaju glavarinu samim svojim postojanjem... Ne pomaže puno niti njihova predsjednica, koja smatra da je izrada liste prioriteta cijepljenja vlastitih pacijenata i odlazak vozilom po cjepivo nepremostiv problem... S druge strane, svi znamo kako izgleda javno zdravstvo, te je sasvim jasno zašto ljudi idu na hitnu. Jedan MR čeka se preko godinu dana, pregled oka 1,5 godina, a najjednostavnije preglede po nekoliko mjeseci.... A liječnika ima više nego ikada, isto kao i medicinskih sestara, ali i birokracije, usporedite brojeve pred 20 godina i sad... Naravno da od reformi neće biti ništa, čekaju se izbori, a nakon toga će se dignuti nameti. Jedina "reforma" bit će opet bacanje više novaca u taj bunar bez dna.

VL
DU
Deleted user
09:32 17.04.2021.

Nama trebaju prijevremeni izbori.

VL
AA
aabbcc
12:05 17.04.2021.

Sta rece Beros?, Mem tu izgleda narod podobro blesav pa idu ko ovce, "prihvaca upućivanje nehitnih stanja..."

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.