Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća pokraj vrbovca

'Bilo je strašno, jedno je dijete palo. Mama je vrištala. Vidjela sam da je strojovođa ozlijeđen'

Brzi vlak kod Vrbovca udario kamion
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/15
Autori: Hina, Vecernji list
23.10.2018.
u 14:38

Ovo je već druga željeznička nesreća na toj pruzi u dva dana. U nedjelju je vlak pokraj Vrbovca naletio na šinu ostavljenu na pruzi i izletio s tračnica.

Kod Vrbovca je danas putnički vlak naletio na kamion s prikolicom i prema prvim informacijama ima lakše ozlijeđenih osoba, a riječ je o drugoj željezničkoj nesreći kod Vrbovca u samo dva dana, nakon što je u nedjelju putnički vlak iskočio iz tračnica.

Zagrebačka policija kratko je izvijestila da se nalet vlaka na kamion dogodio u 13.40 sati.

Pogledajte video s mjesta nesreće:

Iz HŽ Infrastrukture priopćili su da se između kolodvora Vrbovec i Križevci, na željezničko-cestovnom prijelazu "Potočec" u Gradecu koji je obilježen svjetlosno-zvučnom signalizacijom, kamion nije zaustavio na uključenu signalizaciju ispred prijelaza te je podletio pod putnički vlak broj 973.

 Ističu da je željezničko-cestovni prijelaz bio ispravan i u funkciji, te da su prema prvim informacijama lakše ozlijeđene dvije osobe. Policijski očevid je u tijeku, a pruga je zatvorena za promet te je u tijeku organizacija prijevoza putnika.

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Magdalena Radić bila je u vlaku koji se zabio u šleper.

– Bilo je strašno, osjetio se jaki trzaj i jedno je dijete palo. Mama je vrištala. Vidjela sam da je strojovođa ozlijeđen i da mu je krvava ruka. Čula sam i da je dvoje putnika ozlijeđeno – rekla je Magdalena za 24sata.

Lokalni mediji javljaju da je lokomotiva putničkog vlaka koji je vozio iz Zagreba prema Koprivnici naletila na kamion pun šljunka. Navode i da su lakše ozlijeđeni strojovođa, vozač kamiona i nekoliko putnika iz vlaka.

Podsjetimo, to je već druga željeznička nesreća na toj pruzi u  dva dana. U nedjelju je vlak kod Vrbovca naletio na šinu ostavljenu na pruzi i izletio s tračnica. 

>> Pogledajte mjesto na kojem se dogodila nesreća prije dva dana

– Sjedila sam pokraj prozora i odjednom osjetila naglo kočenje, škripu i udarac. Putnici su od kočenja i udara poispadali sa sjedišta, ja sam se uspjela zadržati. Kroz prozor sam vidjela da je lokomotiva zakačila prikolicu kamina punog šljunka – rekla je svjedokinja za podravski.hr koji navodi da je uz strojovođu ozlijeđen i vozač kamiona te nekoliko putnika. 

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar Dr Evil
Dr Evil
15:25 23.10.2018.

nekima je crveno svjetlo - "prijedlog". Dobro da netko nije poginuo zbog budale koja prolazi kroz crveno.

Avatar tigarbbb
tigarbbb
14:50 23.10.2018.

Nikakva ukleta pruga,nego bezobraznost vozaća,preslabo su zaštičeni prijelazi preko pruga,obavezno ugradit rampe,koliko košta košta,ljudski životi su u pitanju kako u vlaku tako i van njega.

TR
tramontana
15:40 23.10.2018.

Ja bi reka da je ovo naša stvarnost. Ignoriranje, nebriga, bahatost, frustracije. Dobro, ako je ovo nesreća, a nije , jer je vozač je ignorira znak zabrane. Ali, ostaviti šinu na pruzi je diverzija, sabotaža i ništa drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije