Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADIŠTE

Kod muškarca (47) pronašli oko 10 kilograma marihuane

Marihuana
Foto: Branimir Bradarić
1/2
30.05.2018.
u 14:45

Policija je analizom rizika i drugim provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrdila kako se na području Županje i Gradišta distribuira i prodaju veće količine marihuane te je tako i došlo do ovoga nalaza.

Djelatnici policije su pretragom 47-godišnjaka iz Gradišta, sela nedaleko od Županje, pronašli oko 10 kilograma marihuane.  Kako je rečeno na konferenciji za novinare održanoj ovom prilikom točna količina, kvaliteta odnosa THC-a  u biljci kao i njena cjelokupna vrijednost odredit će nalazom Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu.

Naveli su i kako je pretrage doma ovoga 47-godišnjaka došlo u sklopu pojačanih aktivnosti na području cijele PU vukovarske-srijemske koje za cilj imaju suzbijanje konzumiranja droge na javnim mjestima, u blizini škola, obrazovnih i kulturnih ustanova kao i na sprečavanja njene dalje organizirane distribucije i preprodaje.

Policija je analizom rizika i drugim provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrdila kako se na području Županje i Gradišta distribuira i prodaju veće količine marihuane te je tako i došlo do ovoga nalaza. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja 47-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Ključne riječi

Komentara 5

DO
domxerex
16:09 30.05.2018.

Znam ja tamošnje baje, to je za osobnu potrošnju a ne za dalju prodaju. Dodatni je problem što to tamo raste kao korov po zapuštenim salašima i baštama. Možda jadan nije ni znao što troši ali mu je bilo dobro i jeftinije nego cigarete u kiosku. A i dobro je rodilo šteta ga baciti, neka se nađe i nagodinu. . . . Dosta je bilo šale, sada malo ozbiljnije! . . . . Moram si kao konzervativcu, sam sebi priznati da je ovo jedno od manjih zala kakvih sve leganih ima. To bi trebalo legalizirati i nadzirati kao duhan i rješio si veći problem nego kada zabraniš. Prije bih zabranio cigarete i narodnjake nego marihuanu, ali je problem što zabrana ne rješava problem. Vrlo slično kao i sa abortusom. Nije rješenje i treba smisliti bolje rješenje . Problen je što zabrana takvih stvari odmah vodi u crno i daje izvor prihoda kriminalcima i to veliki prihod. Marihuana i prostitucija mi dođu u istu kategorije jer smatram da je manja šteta od legalizacije nego od zabrane. Jedini razlog zašto ostaje zabrana je to što očito netko s vrha štiti nekoga tko ima koristi od sadašnjeg stanja i dobro zarađuje zato što je to zabranjeno. Kada bi se legalizialo taj netko bi izgubio izvor prihoda. NE zaboravite da je u bivšoj jugi udba nadzirala i uzimala pinku od šverca opijata i prostitucije. Probajete zamislit tko to danas nadzire!? Vi i ja sigurno ne je ne poznamo ljude koji se time bave.

Avatar Linux
Linux
21:41 30.05.2018.

samo???

BL
bljak007
22:32 30.05.2018.

Samo 19 kg. mare??? ih što djete zna što je gram,a što je kilogram

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije