Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šokantni prizori

Kockanje sa životima turskih rudara

Turska rudnik
Foto: Deutsche Welle
07.01.2015.
u 09:19

Soma nije jedini turski rudnik u kojem vladaju katastrofalni sigurnosni uvjeti i gdje je profit važniji od ljudskih života.

Vlastiti život iz dana u dan riskiraju tisuće turskih rudara. I to zato što nemaju izbora. Samo tako mogu prehraniti vlastite obitelji.

U svibnju prošle godine svijet je šokirala nesreća u Somi, u kojoj je poginulo preko 300 turskih rudara. Ali tragedija sličnih razmjera može se dogoditi svaki dan.

Soma nije jedini turski rudnik u kojem vladaju katastrofalni sigurnosni uvjeti i gdje je profit važniji od ljudskih života. Reporter Deutsche Wellea posjetio je jedno okno u blizini granice s Irakom i Sirijom, gdje je snimio šokantne prizore.

Komentara 4

MA
makotako
10:43 07.01.2015.

nista nije sigurno, zivot se moze "izgubiti" i pri igranju nogometa,ili setnje po gradu

PA
pacoje
10:41 07.01.2015.

hocu da radim , ima li radni mjesta ili nema, a to sto turci rade pokazuju i profitabilnnost drzave, nemaju dugova a cak pomazu i mnf-i svijetskoj banci dajuci im kredite

DU
dukidudoje
10:47 07.01.2015.

tko radi,taj i zaradi,samo neka se radi,rad i rad,zivot je takav, zivot rudara snosi i riziko, svi to znaju, turci nisu izuzetak,toga ima u svijetu napretek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije