Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sirija

Koalicija predvođena SAD-om gađala dva sirijska položaja na istoku

Foto: Reuters/PIXSELL
24.05.2018.
u 07:13

Službeni izvori američke vojske zanijekali su bilo kakve napade

Vojni zrakoplovi koalicije pod vodstvom SAD-a pogodili su u četvrtak rano ujutro dva sirijska položaja na istoku sirijske pustinje, objavili su vojni izvori pod vodstvom libanonskog Hezbollaha, koji je u savezništvu sa sirijskim režimom.

Napadi su se dogodilo u blizini energetskih instalacija kod granice s Irakom, oko 100 kilometara zapadno od rijeke Eufrat, gdje koalicija podupire kopnene snage protiv Islamske države (IS).

Službeni izvori američke vojske zanijekali su bilo kakve napade. Glasnogovornik Glavnog zapovjedništva izjavio je kako nemaju saznanja o bilo kakvim operacijama koalicijskih snaga protiv sirijskog režima.

Istočna Sirija do prošle je godine uglavnom bila u rukama Islamske države, no tada su nadzor nad najvećim dijelom zemlje preuzele dvije suprotstavljene strane - s jedne strane sirijska vojska uz potporu Rusije, Irana i Hezbollaha, a druge kurdski i arapski militaristi poduprti američkom koalicijom.

Komunikacija između Rusije i Sjedinjenih Država dosad je spriječila većinu sukoba između njih, no koalicija pod vodstvom SAD-a pogodila je sirijski naklonjene snage zbog, kako je rečeno, njihove namjere da napadnu koalicijske položaje.

Ključne riječi

Komentara 7

RO
robertbruckner
07:32 24.05.2018.

Koja je to koalicija z hrvatskom???? Pak i mi smo u EU kakti velesila koja isto odlucuje na nacin kad neko rece: dizi ruke da podignemo ruku.

KO
kordunmoj75
11:04 24.05.2018.

Treba i Sirijska vojske napadati americke i izraelske polozaje svugdje gdje su dostupni i normalno nijekati takvo sto,ali docice i za to vrjeme nadati se.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
09:38 24.05.2018.

A Rusi uzvratili haha. Mos misliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije