Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka

Velika koalicija: Nakon 135 minuta sastanka rezultat nepoznat

Sučeljavanje: Angela Merkel i Martin Schulz
Foto: Reuters/PIXSELL
30.11.2017.
u 22:58

Kancelarki Merkel zapravo je najvažnije da do koalicije dođe kako bi izbjegla nove izbore i što prije stabilizirala političku situaciju u državi

Prvi sastanak Angele Merkel (CDU), Martina Schulza (SPD) i Horsta Seehofera (CSU), u organizaciji njemačkog predsjednika Franka-Waltera Steinmeiera oko sastavljanja nove velike koalicije (GroKo), održan je večeras u predsjedničkoj palači, a trajao je točno 135 minuta.

Rezultat razgovora ostao je nepoznat, a sutra bi o nastavku pregovora trebalo raspravljati vodstvo SPD-a.

Kancelarki Merkel zapravo je najvažnije da do koalicije dođe kako bi izbjegla nove izbore i što prije stabilizirala političku situaciju u državi. S druge strane, čelniku SPD-a se ne žuri, a u prilog mu idu i nedavno “samovoljno” glasanje ministra poljoprivrede Schmidta u EU parlamentu oko spornog glifosata, kao i poziv stranačke mladeži da se ne ide u veliku koaliciju s demokršćanima.

Njemački mediji pišu kako je Martin Schulz i dalje skloniji opciji manjinske vlade koju bi SPD podržao bez ulaženja u koalicijske paktove. Vladar Bavarske Horst Seehofer u načelu nema ništa protiv GroKo-a jer će mu biti lakše braniti suradnju sa SPD-om nego sa Zelenima.

Pogledajte i galeriju izbora u Njemačkoj:

Sučeljavanje: Angela Merkel i Martin Schulz
1/40

Komentara 3

Avatar Pavel ic
Pavel ic
23:34 30.11.2017.

banana zemlja

Avatar nekakav
nekakav
07:53 01.12.2017.

bezveze članak, i posebno zaključak. nije merkelici cilj stabilizirati političku situaciju zemlji, već osigurati sebi vlast. da je njoj cilj bila stabilna njemačka, ne bi puštala u zemlju horde mladih muslimana, niti zatvarala oči na njihove zločine. ona je noj koji sve dublje gura glavu u pijesak. i sad je naletjela na veliki kamen.

FU
furest
09:57 01.12.2017.

merkel je najbitnija fotelja nema djece nema muza

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije