Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donacije Slavoniji

Klub mladih: Odbili su 20 tona pomoći; Ministarstvo: To je zlonamjerna tvrdnja!

humanitarna pomoć
Foto: Klub mladih Rijeka
1/5
27.05.2014.
u 19:42

"Istina je da Ministarstvo socijalne politike i mladih nije ni u jednom trenutku odbilo pomoć", napisali su iz kabineta ministrice Opačić.

Klub mladih Rijeka optužio je Ministarstvo socijalne politike i mladih, na čijem čelu je Milanka Opačić, da je "nakon 24 sata natezanja" odbilo primiti vagon sa 20 tona humanitarne pomoći koje su otpremili u vagonu Hrvatskih željeznica.

Iz kabineta ministrice Opačić tvrdnju da su odbili primiti 20 tona pomoći nazvali su "zlonamjernom i netočnom". Klub mladih Rijeka u svojem priopćenju piše da su pomoć skupili u koordinaciji s rektoratom Sveučilišta u Rijeci i prema napucima Crvenog križa i samog ministarstva te su je selektirali i otpremili na vagon Hrvatskih željeznica.

"Da je pomoć stigla, bila bi primljena"

Navode i da su organizirali prijevoz pomoći direktno do privremenog skladišta Ministarstva socijalne pomoći i mladih u objektu Sladorane u Županji, a da su im kao razlog zbog kojeg ne žele zaprimiti pomoć u Ministarstvu naveli da "nisu u mogućnosti iskrcati robu". Kao odgovornu osobu iz Ministarstva Milanke Opačić, koja nije željela primiti robu, navode glavnu tajnicu ministarstva Jasminu Mimicu.

No, Ministarstvo u svom odgovoru Večernjem listu navodi drugačiju verziju događanja vezanih za humanitarnu pomoć. "Zlonamjerna je i netočna tvrdnja Udruge Kluba mladih Rijeka da je Ministarstvo socijalne politike i mladih odbilo primiti 20 tona humanitarne pomoći koju je udruga sakupila. Istina je da Ministarstvo socijalne politike i mladih nije ni u jednom trenutku odbilo pomoć čemu svjedoče jučerašnji e-mailovi izmijenjeni između tajnice ministarstva Jasmine Mimice koja koordinira radom skladišta u Županji, i navedene udruge", napisali su iz kabineta ministrice.

Foto: Klub mladih Rijeka

"Također, netočna je tvrdnja iz priopćenja udruge odaslanog danas medijima da su 'organizirali prijevoz humanitarne pomoći direktno do privremenog skladišta Ministarstva socijalne politike i mladih u Sladorani Županja'. Nikakva pomoć iz Kluba mladih Rijeka nije stigla do skladišta u Sladorani Županja. Da jest, bila bi primljena", tvrde iz Ministarstva i dodaju da su od prvih vijesti o poplavi 24 sata dnevno angažirani na prikupljanju pomoći, otvorili su call centar, organizirali volonterski rad te su do danas organizirali slanje 109 šlepera i kamiona pomoći za Slavoniju.

Na kraju je pomoć dostavljena direktno u općinu Drenovci

"U Ministarstvu socijalne politike i mladih smatramo niskim i podlim sav taj trud i ogroman obavljeni posao za unesrećene u posljednjih tjedan dana, pokušati preko medija baciti u blato zbog šuma u komunikaciji oko jednog kamiona ili vagona pomoći", pišu u odgovoru iz kabineta ministrice Opačić.

Iz Kluba mladih Rijeka navode kako su na kraju hitno uz pomoć lokalnih vlasti organizirali primanje spornih 20 tona pomoći izravno u općini Drenovci. Navode da će i dalje nastaviti s prikupljanjem pomoći za poplavljena područja do nedjelje 1. lipnja. Dosad su za katastrofom pogođene krajeve Hrvatske primili, selektirali, zapakirali i otpremili oko 100 tona pomoći te ih dostavili i distribuirali putem Crvenog križa na kriznim područjima. Udruga je zajedno s Gradom Rijekom pokrenula i akciju "Darujmo osmjeh" u kojoj su se po riječkim vrtićima prikupljale dječje potrepštine, igračke i hrana uz crteže i poruke djece Rijeke djeci Slavonije.

>>'Moramo učiniti sve da se ne pojavi neka bolest i ne proširi dalje'

>>U nekim će se mjestima morati rušiti 60-70 posto objekata

Komentara 18

MD
mara-danda
19:48 27.05.2014.

lijene birokratske bitange..

MA
Maserati
19:54 27.05.2014.

opet ...opacic,,,gdje su god je neki problemi tu je...marsal...milanovic ili netko od njegovih potrcka zar oni ne pakuju kofere uskoro autobusi stizu po njih

SE
sestrićna
20:35 27.05.2014.

ministrica će to proslijediti rodbini u srbiji..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije