Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTRAJK PRERASTA U BUNT?
Povratak na članak

Ključna pitanja: Što ako nastavnici ne prihvate ponudu Vlade

"Ovo bi moglo prerasti u opći bunt, protiv svih, ako se nešto brzo ne poduzme", smatra politički analitičar Žarko Puhovski

Komentari 292

DU
Deleted user
21:36 27.11.2019.

Baš sam se pitao kako nema Puhovskog sa svojim veleumnim komentarima.

VL
GI
giannimichelis
21:35 27.11.2019.

Bez brige, niti jednog prosvjetara ne trebaju ni u Njemačkoj, ni u Irskoj, a sumnjam da bi ih itko uzeo i u Hrvatskoj. Dovoljno je pogledati ove idiotske slike sa šarenim balonima za zaključiti o kakvoj se tu vrsti ljudi radi, kao da se radi o rođendanskoj proslavi djeteta od 4 godine, ne znaš tko je dijete, a tko profesor. Radna obveza, tko neće otkaz, ali čisto sumnjam da netko neće.

VL
IC
ICCO
21:34 27.11.2019.

Uvedite radnu obvezu pod hitno!!! Djeca su .najveci gubitnici i rade im nesagledivu štetu. Nek se ne čude ako im djeca počnu markirati i bježati sa nastave sutra. Njihovoj psihi vec su napravili nesagledivu štetu! Njima je ovo zabavno, saxax se slikaju kolektivno sa NE na čelu, njima je ovo zabavno, sramota!!!

VL
Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
21:39 27.11.2019.

Opći bunt bi mogao nastati ako prosvjetari dobiju što su zamislili. Onda će i drugi koji žive na budžetu vidjet da se laktašenjem dolazi do većih koeficijenata, pa će i oni u štrajk.

VL
Avatar Ernest_Fulir
Ernest_Fulir
21:49 27.11.2019.

Vrijeme je za lupanje sakom po stolu. Prvo, smanjiti broj ucitelja i profesora tako da se razredi ponovo povecaju na min 30 ucenika. Time bi se odmah rijesili nekoliko tisuca i to otpustiti one koji imaju najmanje satnice i najlosije rezultate. Kad sam ja isao u gimnaziju, bilo nas je 37. I nista nismo zbog toga izgubili. Naprotiv. Danas razredi imaju jedva zakonski minimum... Po gimnazijama jedva 20-25. Sve te viskove treba potjerati. Uvesti mjerila, ostaviti kvalitetne profesore, vratiti profesorima autoritet, roditeljima ukinuti mogucnost da za svaki dre.. zovu inspekciju i prijete tuzbama, postroziti disciplinu i sankcije u skolama, bahata derista kaznjavati radom za opce dobro, po mogucnosti u palijativnim ustanovama da mijenjaju starcima pelene, roditeljima lupati novcane kazne za krsenje skolske discipline njihovog mezimca, itd...itd...

VL
Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
21:49 27.11.2019.

Radna obaveza,50% prosvjete otpustit,50% škola zatvorit (manje je učenika), profesorima satnicu uvest,karte za štemplsnje kad rade, uvesti kontrole,znanje đaka ispitivati.....

VL
Avatar sniper
sniper
21:58 27.11.2019.

Radna obveza za neradnike pod hitno. Djeca su jedini gubitnici!!! ne rade priko lita, priko zime, priko prolića, a evo sad na praznicima i priko jeseni... Nastavnici su sramota ove države!

VL
DU
Deleted user
23:19 27.11.2019.

Sve ide ka rušenju vlade. Pametan je to odmah vidio na početku. E sad odakle pravo prosvjetarima da pod geslom štrajka i nezadovoljstva na kraju izazovu nemire u zemlji, kad će i onako kroz 5god. 50% njih biti višak, jer neće biti djece?

VL
ZA
zarko815
21:56 27.11.2019.

Podržavamo učitelje da ne podrže ponudu Vlade, jer to je pljačka naroda. U tom slučaju Vlada će biti prisiljena uvesti radnu obvezu i očistiti ološ iz obrazovnog sustava.

VL
TH
than
00:05 28.11.2019.

Ovo je nešto što se i očekivalo. Nema to veze sada sa Plenkovićem. Odnosno ima u onom dijelu gdje se i on ponaša kao i oni prije njega pa dijeli okolo pare kojih nema - kao pijani milijarder dok nam zdravstvo grca u dugovima. Ljudima je jednostavno dosta nepravde. Dosta im je nepotizma. Korupcije. Lošeg pravosuđa. Ništa se ne radi i sve se gura pod tepih u očekivanju da će to neka druga vlada riješiti. I može to sada Plenković opet pokušati gurnuti pod tepih, ali to će izaći. I ne znam zašto se takve stvari ne rješavaju sada, već se čeka neka recesija kada može doći i do onoga što se u zadnje vrijeme odigrava u Južnoj Americi.

VL
MI
mirotvorac971
22:17 27.11.2019.

Najgore što se može dogoditi je da premijer popusti, zatim slijede svi ostali sa štrajkom i u banani smo. Bilo bi dobro da prihvate što im se nudi a ako neće to, ne treba im dati ništa. Treba nam odlučan premijer, konačno, i da vuče premijerske poteze koji nisu popularni ali nas vade iz "investicijskog smeća". I dajte, ovaj cirkus danas sa natpisima NE je na razini vrtića a ne akademski obrazovanih građana.

VL
DU
Deleted user
22:21 27.11.2019.

Čuj ovo, kaže jedna da isti koeficijent treba imati knjižničarka u OŠ sa tri stotine učenika i knjižničarka u NSB ispred koje dnevno prođu na stotine studenata jer kao rade isti posao. Istu plaću treba imati učiteljica koja se zdušno predaje svom poslu kao i Ivanka koja je svaki dan polupijana na nastavi. Svašta!

VL
CE
cenzura
22:49 27.11.2019.

Svakodnevno gledam klince kako lunjaju kvartom umjesto da su u školi dok učitelji sjede u kafiću i "štrajkaju"!

VL
Avatar miyamoto
miyamoto
00:05 28.11.2019.

Učitelji i nastavnici, profesori, imate sav dignitet i poštovanje svakog roditelja počevši od mene samoga, no nitko od vas nije u stvarnom problemu, nije na ulici, bez plaće, na minimalcu. Povećanje je zagarantirano. Što je sa onim najmanjim, radnicima u realnom sektoru, oni više ne mogu izdržati

VL
DA
danijelrukavina4
06:37 28.11.2019.

Što ako nastavnici ne prihvate ponudu vlade ? Stvarno, što će biti ? Joj, biti će sigurno kraj svijeta. Propašće nam uhljebistan, a propašće nam i ovaj nakaradni sistem, u kojem stranačke iskaznice jamče povlašteni položaj u našem uhljebistanu. Joj, pa to će stvarno biti katastrofa. Joj,pa oni se više ne daju zastrašiti. Joj, pa gdje su nam sada one naše ekipe za zastrašivanje, sa šatorima i plinskim bocama. Joj, pa njih se ovi ne boje. Joj stvarno, pa što ćemo. Joj, nećemo više moći prodavati muda pod bubrege. Joj, morati ćemo i raditi. Joj, pa to je strašno.

VL
MA
marmelada
23:04 27.11.2019.

Ak neće raditi ima mladih nastavnika i učitelja na zavodu za zapošljavanje .

VL
ZA
zagi101
01:04 28.11.2019.

ak padne vlada profesori budu dobili figu jer neće biti nikog da im poveća dok ne prođu izbori pa formiranje vlade, pa novi pregovori i tako odeeeeee sve u bananu

VL
PR
predator57
21:38 27.11.2019.

Mon djetetu nećete oduzeti ni jedan dan praznika, počevši od skijanja.

VL
DU
Deleted user
22:12 27.11.2019.

Ispuhovski to i prizeljkuje... iz ovog se iscitava da pn i lijeva ekipa ruse Plenkovica preko sindikata

VL
Avatar nekakav
nekakav
06:18 28.11.2019.

Sami sebi daju podršku. Narod ih baš ne podržava. To je mit. Oni sami najviše piskaraju po mrežama. Umišljaju da njihova diploma nešto znači. Znači, ali ne previše. Njihov posao u školi može raditi većina ljudi. Nisu svjesni što ih čeka iduće ljeto. Kad ih roditelji budu direktno optužili za još jedan debakl na maturi. Njih tek sad čekaju problemi.

VL
« 1 2 3 4 5 6 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.