Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božić u gradu

Klizalište kod sisačkog sata i sajam u Najljepšoj božićnoj ulici

Siščane za blagdane očekuje manifestacija Božić u gradu (fotka iz 2012)
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
09.12.2014.
u 13:19

Ledeni trg s pozornicom Djeda Mraza, Put sobova, Radionica vilenjaka, Zimska bajka i Trg božićnih čuda samo su dio ponude

Na lokaciji buduće pješačke zone u Sisku od iduće subote pa do završetka školskih praznika prostirat će se Božićni grad.

Donacija poduzetnika

Građanima se otvara na Ledenom trgu kod sata, gdje će biti postavljeno montažno klizalište veličine oko dvjesto četvornih metara. Riječ je o donaciji lokalnih poduzetnika, od kojih se financira i cijela manifestacija, a sadržaj će biti besplatan uz mogućnost najma klizaljki. Nekoliko koraka dalje lokacija je pozornice Djeda Mraza na kojoj će tijekom pet večeri nastupati brojni sisački glazbenici. Put sobova vodi dalje do Radionice vilenjaka na dječjem odjelu Knjižnice gdje će se izrađivati čestitke i pokloni te oslikavati lica. Najljepša božićna ulica rezervirana je za sajam obrtnika, a prolaznici će je prepoznati po mirisu čaja, kuhanog vina i kobasica. Prolaz Zimske bajke vodi u večernji ured Djedice smješten u Daskalištu s dječjim predstavama na repertoaru. Najmlađe u prolazu iz Druge u Rimsku ulicu očekuje i Trg božićnih čuda, a gradom će voziti i božićni tramvaj od 21. do 23. prosinca između 17 i 22 sata. U manifestaciju su se uključile i brojne ustanove, prije svega Kazalište 21 i Dom kulture s nizom predstava. Gradski muzej priprema izložbu o 85 godina hokeja u Sisku te nekoliko božićnih radionica o izradi melema, ukrasa i predmeta od fimo mase. U Gradskoj galeriji Striegl otvorena je tradicionalna godišnja izložba radova domaćih umjetnika. Neizostavna je i ponuda RC-a Zibel koji uz klizanje nudi i igranje stolnog tenisa.

Zatvoreno za promet

Za vrijeme Božića u gradu za promet će biti zatvorena Kranjčevićeva te Ulica S. i A. Radića do križanja s Ulicom I.K. Sakcinskog. Od 12. prosinca do 7. siječnja stanari i dostavna vozila moći će prolaziti od 7 do 12 sati, dok se od 17 do 23 sata zabranjuje sav promet. Program je sa suradnicima jučer predstavila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Komentara 3

ZZ
zelimir.zuk
15:59 09.12.2014.

Mislio sam da je ludilo Kopljarice i Pintarića sa stiroporima na Kupi prošlost. Ikić-Baniček@Andučić-TZ imaju sve kvalifikacije da ih nadmaše. Igrokaz kao i kod sadnji breza na šetnici. Od grada rade totalnu sprdnju i BOSANSKU ARIZONU. .

BL
blentonm
19:49 10.12.2014.

Nedostaje samo štand sa aromatičnim biljem, prvenstveno bunikom, puuuuno bunike, koja će pomoći da se posjetitelji programa sinhroniziraju sa organizatorima ovih velebnih događanja.

DU
Deleted user
08:14 10.12.2014.

Opća je pomama za (s)klizalištima je u dobrom dijelu hrvatskih gradova, općina i županija. Ista takva pomama je za raznim izmišljenim manifestacijama i to kvazikulturnim, kvazipovijesnim i kvazisportskim. Puno toga se izmišlja i na temelju raznih izmišljotina se organizira koješta. Nemam ništa protiv, ali neka neka netko izračuna koliko se godišnje javnog novca (općinskog, gradskog, županijskog i državnog) potroši na kojekakve izmišljotine i na za badava jest i pit i to za kojekakve izmišljene goste i uglednike. Pa neće nam Europa donirati novce za naš opstanak sve dotle dok se ponašamo kao pijani milijarderi, rekao bih kao najobičniji glupani. Dižemo kredite i slavimo, haha, "sve na kredit, sve za raju...", jurimo u opću propast. Sisačko gospodarstvo propada, nestalo je ili nestaje na desetke tisuća radnih mjesta, ljudi se iseljavaju, a oni koji ostaju rado se (s)kližu u provaliju ljudske (hrvatske) gluposti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije