Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
usklađivanje s novim Zakonom

Klizački savez članarine digao s 40 kuna na 40 eura. Objasnili i zašto

Zagreb: Konferencija za medije u hotelu International uoči 53. Zlatne piruete
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
04.01.2023.
u 10:13

Predsjednica saveza Morana Paliković Gruden dodala je da se cijene nisu mijenjale posljednjih 30 godina te da je to danas realna tarifa, kao i da su promjene klubova u individualnim sportovima relativno česte, a administrativno komplicirane.

Prvim danom nove godine i ulaskom Hrvatske u eurozonu, Hrvatski klizački savez podigao je cijene članarina za registraciju novih članova s 40 kuna na 40 eura, a obnovu registracije s prijašnjih 20 kuna na novih 20 eura. Iz saveza su potvrdili da se ne radi o pogrešci, no tvrde da poskupljenje nema nikakve veze s prelaskom na novu valutu već da se radi o drugim razlozima zbog kojih su bili prisiljeni podići cijene, piše Jutarnji list.

– Nove cijene rezultat su usklađivanja s novim Zakonom o sportu. Ukinuta je naknada za prelazak iz jednog u drugi klub, koja je iznosila 2000 kuna, pa sad sportaši mogu neograničeni broj puta u sezoni promijeniti klub. Nečime se to ipak mora regulirati, a nove cijene su u skladu s drugim svjetskim, europskim i regionalnim cijenama – rekla je predsjednica saveza Morana Paliković Gruden.

Dodala je da se cijene nisu mijenjale posljednjih 30 godina te da je to danas realna tarifa, kao i da su promjene klubova u individualnim sportovima relativno česte, a administrativno komplicirane.

– Prije smo imali prijelazne rokove kad su se klizači mogli seliti iz klubova i svaki od tih rokova imao je različite tarife. Postojao je pravilnik kojim je sve to bilo uređeno, a promjenom Zakona došlo je do promjena u cijeni. Propisi su uređeni tako da se nadamo da ih neće biti potrebno mijenjati barem sljedećih 10 godina – objasnila je predsjednica saveza.

Video: Istražili smo koje kovanice kune najviše vrijede na tržištu. Jedna se prodaje za 130 eura, imate li je doma?

Komentara 20

PR
prahrvat
10:50 04.01.2023.

ovi su ipak šampioni promjene valute 🤣🤣

NO
nori
10:36 05.01.2023.

Navalite u Savez

SS
Sedam_sarmi
12:52 04.01.2023.

Inače sestra Jovice Palikovića. Nje stvarno posvuda, od tiskare Vjesnik do KSa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije