Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šibenik

'Klaunovidoktori' iz deset zemalja na klaun-paradi u Šibeniku

CRVENI NOSEVI (1)
Foto: CRVENI NOSEVI
1/7
25.06.2013.
u 14:33

'KlaunKamp' organizacije 'Red Noses International' u organizaciji udruge ' Crveni nosevi klaunovidoktori' održao se na Murteru. 'Red Noses International' udruženje je klaunovadoktora, a njihova glavna misija je donijeti smijeh bolesnima

'KlaunKamp' međunarodne organizacije 'Red Noses International' u organizaciji udruge ' Crveni nosevi klaunovidoktori' održao se od 18.-21.06. na Otoku Murteru u hotelu Colentum.

Red Noses International ove godine obilježava 10 godina svog djelovanja. Najveće je udruženje 'klaunovadoktora' u svijetu, čija je glavna misija donijeti smijeh i životnu radost bolesnima i nemoćnima.

Na kampu je sudjelovalo preko 150 klaunova, te administrativno osoblje iz deset partnerskih organizacija klaunovadoktora iz Austrije, Mađarske, Slovenije, Njemačke, Češke, Slovačke, Poljske, Litve, Novog Zelanda i domaćina – Hrvatske, što je najveći broj dosada okupljenih 'klaunovadoktora' na jednom mjestu.

U okviru 'KlaunKampa' odvijale su se umjetničke radionice i predavanja budući da je kamp vrhunac godišnjeg ciklusa edukacije 'klaunovadoktora' koji se odvija kroz radionice u Međunarodnoj školi humora u Beču.

'Klaunovidoktori' su u četvrtak, 20.6. posjetili djecu u Općoj bolnici Šibenik, a vrhunac Kampa je 'KlaunParada' kojom su se Crveni nosevi željeli predstaviti građanima grada Šibenika i zahvaliti na podršci Gradu Šibeniku, Turističkoj zajednici grada Šibenika te Međunarodnom dječjem festivalu koji su iznimno pridonijeli kako bi se ovaj događaj mogao održati.

'KlaunParada' je završila spektakularnom milenijskom fotografijom svih klaunovadoktora na Trgu Pavla Šubića u izvedbi poznatog hrvatskog fotografa Šime Strikomana.

Na kraju parade predstavljen je i novi projekt 'Crvenih noseva klaunovadoktora' - slikovnica „Dr. Nosek“ koji će se realizirati u suradnji s tvrtkom HIPP Hrvatska te medijskim partnerom – Večernjim listom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije