Kiselinom isperu pokvareno meso i dodaju boju pa melju i rade hrenovke
Mihajlo Čepi snimio je nekoliko klipova o nastanku hrenovki i drugih mesnih prerađevina
Komentari 66
To bas i nije neka novost, to i mala djeca znaju, pa cak i ptice na grani..., da se u mesnicama nista ne baca, cak ni kosti. Sve se to moze samljeti i lijepo upakovati, i onda naivcima prodati kao hrenovka, "parizer", "hot dog"... Sramota je da inspekcije "ne mogu" uciniti nista u vezi besramnog trovanja ljudi, i ljudi jos placaju za taj otrov! Ali, kad treba nekome zatvoriti radnju u sred turisticke sezone zbog nekoliko lipa manjka ili viska u kasi, onda su vrlo ucinkoviti.
Znači država potrošačima prodaje otrov i kemikalije ,onda kad se razbole kako dokazati da je zbog otrovne hrane Zanima me i kolilo ima hormona u svježem mesu. Nemamo svi kemijske fakultete pa da se razumijemo u slova i brojke naa deklaraciji, koja opet nije istinita.
a ključ je...inspekcije se moraju najaviti !!!
Ma nije to samo tamo tako. Svugdje je to.
Svaka čast ovom zvizdaču, drago mi je da sam prestao jest hrenovke već neko vrijeme, tu i tamo mi se omakne pokoja pašteta i salama, ali i to će uskoro u potpunosti odletjeti s mog jelovnika
Slijed ide ovako. Neprodno meso se prerađuje u kobasice kao što su čajna i sl. Neprodane kobasice se prerađuju u polutrajen kobasice kao što je parizer i sl. To neprodano se prerađuje u paštete. A ono za što se misli da je špek u mortadeli ili tirolskoj su koagulirane bjelančevine koje se skupljaju u bazenima gdje se slijeva krv, mokraća i i izmet zakladnih životinja. Dodaju se sredstva koja koaguliraju bjelančevine, znači skupljaju se u veće nakupine koje se onda prešaju i od toga izrezuju rezanci koji se mješaju sa masom za određenu pokutrajnu salamu. Čini mi se da su prije dosta godina hrenovke zabranjene u djećjim vrtićima. Čak navodno da ovi veliki proizvođači kojekakovih burgera ne čiste piliće od perja nego sve melju i stavljaju u svoje burgere.
hahahaha - pa zar je itko normalan mislio da se hrenovke i kobase rade od upotrebljivog mesa??? hrenovke ne dajem ni psu, a kamoli djeci...
Kao klinac sam sa skolom bio u "Sljemenu", to je bilo tamo negdje 1973./1974. godine. Onda nam je tip koji nas je vodio jasno i glasno rekao da ako nadjemo dlaku u pasteti, ona vjerojatno potjece od stakora koji okolo hodaju jer sve, ali bas sve sto ostane se melje i ide u pastetu. Nakon toga godinama nisam jeo nikakvu pastetu.... Prema tome, ovo gore me uopce ne izenadjuje!
Ako je ovo istina ovo je zlocin protiv covjecnosti kao ratni zlocin!!
za ovakve svinj...arije se zatvaraju preradizvacke industrije u demokratskim i pravnim zemljama ..Kod nas se igraju sa zdravljem potorsaca.Ne kupovati pa nek propadnu kad su lakomi,nek svoje hrane pokvarenim mesom, nek sami jedu .
Pa znaju da ce se pod jeftino odlicno prodati hrvatima koji to u srpskoj ili sr kupuju ali ko zna da nije i u nas isti problem jer i u D s takvim malverzacijama miliuni okrenuli.
A, ne... Rade ih sigurno od filea jednoroga, uz dodatak duge.
Pa i u Karlovackom PPK ista stvar! Samo sta radnici nesmiju nositi mobitele sa sobom u pogon pa nemogu ni snimiti! A i boje se ljudi jer takve zakon ne stiti! Zalosno!!
Zanimljivo da je samo jedan komentator opazio da je riječ o srbskom mesoprerađivaču, iako ni s našima nije neka razlika, premda smo već u "dugo" u EU. To se posebice odnosi na mesne prerađevine kao što su kobasice,hrenovke,- paštete! Stroga kontrola i još strože kazne taj problem u EU smanjuje, ali ne i iskorjenjuje! Pošto se radi o zdravlju naše djece kazne prekršiteljima moraju biti egzemplarna!
hrenovke i salame su poznate da se rade od otpada a bilo je i o kobasicama nešto pisalo. Najveći je problem "svježe meso". E, tu treba opičit objave i kazne
O mamu im mesnu prerađivačku hrenovkastu
Klaonice imaju stroj za mljevenje mesa, takav da konju samo skinu potkove i sve se samijelje.
najsigurnije kod nas je kupiti u konzum AHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Kao da se to ne radi u Hrvatskoj samo nema nikoga da to snimi.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Hvala na hrabrosti za snimanje i davanje ove informacije u javnost!