Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kiša potopila dijelove Istre, bujica odnijela nasip

Prema dostupnim podacima najviše kiše palo je u zaleđu Matulja
10. rujna 2017. u 10:50 15 komentara 9706 prikaza
Foto: screenshot/Facebook

Obilna kiša, koja je padala na širem riječkom području uzrokovala je bujice i izlijevanje potoka Ričina, koji je u nedjelju poplavio središte Klane nedaleko Rijeke, a nakon intervencije vatrogasaca, stanje se popodne normalizira.

Kiša, vjetar Prognoza Promjena vremena: Grmljavina i kiša sutra u cijeloj Hrvatskoj

Poplavljene su kuće, prodavaonice i drugi poslovni i gospodarski prostori, na terenu su od jutra dežurne službe. Vatrogasci crpkama izbacuju vodu iz poplavljenih objekata, kaže zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Rijeke Dario Gauš. 

Obilne su kiše, a potom potočne bujice, objašnjava Gauš, povukle iz okolne šume granje, koje je zapelo pod jednim mostom, dok je pod drugi voda odnijela traktorsku prikolicu, što je u oba slučaja otežalo otjecanje vode i uzrokovalo poplavu. Ti su nanosi uklonjeni, pa očekujemo da, iako se očekuju nove obilne padaline, problema s izlijevanjem vode više neće biti, rekao je Gauš.

Na terenu u Klani je  40-ak vatrogasaca, pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Škalnice i Klane i te javnih vatrogasnih postrojba Rijeke i Opatije. 

Bujica je na Raši odnijela privremeni nasip preko rijeke koji je izgrađen za prijelaz vozila dok traje obnova mosta, javlja Istramet.

U nastavku dana očekuje nas nastavak nestabilnog vremena, lokalno uz vrlo obilne količine kiše!

kiša Prognoza Temperature će ići i do 28 °C, no poslijepodne stižu pljuskovi Dubrovnik prognoza Vakula: Ljetu kakvo smo imali do sada – došao je kraj! Poplave u Houstonu: Tropska oluja Harvey Vremenske neprilike Tropska oluja Lidia prijeti sjeverozapadnoj obali Meksika
 
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka