Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevrijeme

Kiša poplavila podrume u Vinkovcima i Pleternici

pleternica (1)
Foto: Vesna Milković/VLM
1/5
Autori: mf/VLM, vm/vlm
04.08.2011.
u 18:42

Cijelo pleterničko područje i veći dio sela u općini Čaglin u dva su navrata ostajali bez električne energije jer je, kažu u HEP-u, zbog grmljavine došlo do ispadanja vodova iz sustava.

Nekoliko naselja na pleterničkom području u dva navrata tijekom poslijepodneva zahvatilo je nevrijeme s obilnom kišom. Najteže je bilo u naseljima Frkljevci i Kadanovci gdje se voda prelijevala preko državne ceste Požega – Slavonski Brod te je poplavila dvadesetak dvorišta i ušla u desetak podruma.

– Ovako nije padalo trideset i više godina. Voda mi je u ljetnoj kuhinji i šupi. Slila se s brda, a nije mogla proći kroz kanale i ispod ćuprija – govorio je ljutito Josip Arambašić iz Frkljevaca gledajući nemoćno vodu koja mu se slijevala u dvorište.

– Kanale ispred kuća nekidan su čistili, ali oni su mnogo širi nego su cijevi ispod ulaza u dvorišta. Trebalo bi uskladiti širinu kanala i cijevi ispod ćuprija da voda može normalno otjecati – kazao je Franjo Odobašić iz Kadanovaca.

Cijelo pleterničko područje i veći dio sela u općini Čaglin u dva su navrata ostajali bez električne energije jer je, kažu u HEP-u, zbog grmljavine došlo do ispadanja vodova iz sustava.

Kratko ali jako olujno nevrijeme praćeno jakom kišom koje je večeras zahvatilo Vinkovce, načinilo je velike štete ali nije bilo ozlijeđenih. U službi 112 kažu kako su od 18,40 sati zaprimili niz dojava iz vinkovačke četvrti Kanovci gdje su poplavljeni brojni podrumi obiteljskih kuća pa vatrogasci imaju pune ruke posla oko ispumpavanja vode. U Hrvatinićevoj ulici kod trgovačkog centra Plodine, jak vjetar je oborio stablo, a isto se dogodilo i u središnjem vinkovačkom parku.

Stanovnici Gupčeve su ogorčeni na Vinkovački vodovod i kanalizaciju jer kada su prije nekoliko godina radili odvodni sustav, načinjena je greška zbog koje dvorišta u donjem dijelu Gupčeve, bliže Bosutu, za svake jače kiše budu poplavljena. Tako je bilo i danas kada se oborinska voda slijevala u dvorišta umjesto prema Bosutu pa su susjedi morali nemoćnije nositi na leđima u kuću.

Ključne riječi

Komentara 2

ZO
zoki385
20:45 04.08.2011.

kakvo zlo i kako je to strašno kad se kuća ili podrum poplave. i još kad ti jedino vatrogasci to mogu učiniti, a cijela ulica ili četvrt poplavljeni. i onda nemoćno gledaš u sve to. strašno. to mi se prije nekoliko godina dogodilo. zato i znam kako se ti jadni ljudi osjećaju. žao mi je svih kojima se to dogodilo i želim im da to što prije prođe. DRŽITE SE!

GN
Gnjavator
13:45 10.08.2011.

– Kanale ispred kuća nekidan su čistili, ali oni su mnogo širi nego su cijevi ispod ulaza u dvorišta. Trebalo bi uskladiti širinu kanala i cijevi ispod ćuprija da voda može normalno otjecati – kazao je Franjo Odobašić iz Kadanovaca. ---------------- hm, a ko je kriv što su te cijevi ispod ćuprija uske? onaj ko je pravio kanal ili onaj ko je štedio na cijevi kod gradnje ćuprije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije