Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pere ruke

Kirin: Od suradnje s Fimi medijom nisam imao osobne koristi!

\'23.4.2009., Virovitica - Ivica Kirin, gradonacelnik Koprivnice pored spomenika Franji Tudjmanu. Photo: Josip Maljak/Vecernji list\'
ARHIVA VL
21.12.2010.
u 16:21

- Želim da vam sve prođe u najboljem redu i da ne završite u zatvoru sa svojim starim kolegama – rekao je Kirinu Dražen Kurečić iz virovitičkog SDP-a

"Istragu koja je u tijeku – ne mogu komentirati. Poručujem Virovitičanima i vama da se zbog mene ne moraju osjećati nelagodno. Od afere o kojoj čitate u medijima nisam imao nikakve osobne koristi, nego samo političku štetu. To je sve što ću reći."

Uvod za proračun

Tim je riječima virovitički gradonačelnik Ivica Kirin (HDZ) jučer odgovorio na vruće pitanje oporbenih vijećnika HSPD-a i SDP-a, koji su ga na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća, nakon što je tjednima izbjegavao ovo pitanje, pitali o uključenosti u aferu Fimi media.

– Želim da vam sve prođe u najboljem redu i da ne završite u zatvoru sa svojim starim kolegama – poručio mu je Dražen Kurečić (SDP), smatrajući kako gradonačelnik Kirin ni ovaj put nije dao odgovor koji Virovitičane zanima.

Bio je to samo uvod u raspravu o rebalansu proračuna za 2010. godinu, koji je umjesto 99,3 milijuna kuna pao na 87, 8 milijuna kuna, te o proračunu za 2011. godinu, koji je planiran u iznosu od 77,8 milijuna kuna. Ove godine izostala su tri milijuna kuna iz državne blagajne, podbacili su porezi i doprinosi pa ni milijun kuna ušteđenih na "sitnicama" uspjeli spasiti proračun.

Prihvatili, ali...

Oporba je prihvatila proračun, smatrajući ga, nakon dugo godina, realnim, no ne bez upozorenja. Siniša Prpić iz HSPD-a upozorio je da se prekasno došlo do konstatacije da planirani proračun neće biti održiv. Oni su na to, kaže, upozoravali prije godinu dana.

– Uzeli smo kredit od 30 milijuna kuna i već potrošili 28 milijuna. S čime ulazimo u sljedeću godinu? – upozorava Prpić.

Od 77,8 milijuna kuna 21,5 milijun će otići samo na plaće.

– Za održavanje osnovne komunalne infrastrukture treba nam oko devet milijuna kuna. Što će se dogoditi ako opet podbace porezi? – pitali su oporbeni vijećnici.

Komentara 30

GA
gary1
18:08 21.12.2010.

kakav je to samo primitivac i dupelizac bio

OB
-obrisani-
18:10 21.12.2010.

Ta smiješna lopina Jubito još nije dao ostavku? Koja smo mi banana! A ovo da nije imao koristi samo pokazuje koliko je glup. Ovo je isto kao kad netko opljačka banku i onda tvrdi da nije od toga stavio uu džep ni lipe. Mada, kad je Kiro u pitanju, ni to nije isključeno jer glupost zaista nema granica......

OB
-obrisani-
20:15 21.12.2010.

I ovaj maznuo par milijunčića. Pa nemogu vjerovat da vas i ovakvi debili uspiju potkradati. Ja se perem od ovakvog Hrvatstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije