Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazna s neba

Kip "Touchdown Jesusa" ili "Krista od maslaca" spalio grom!

Butter Jesus (1)
Foto: Flickr CC
1/11
27.06.2010.
u 17:45

20-metarska skulptura teška osam tona u vjerskom centru na cesti između Cincinnatija i Columbusa bila je povod da se prolaznici s njome sprdaju

Od rujna 2004. godine četvrt milijuna dolara skupa skulptura torza Isusa u Monroeu, Ohio, bila je potencijani uzrok prometnih nesreća na cesti 75 između Cincinnatija i Columbusa. Putnici bi se naglo zaustavljali i u nevjerici trljali oči! Dvadeset metara visoka skulptura Isusa, njegov torzo od pojasa na više, izvirala je iz ribnjaka ispred vjerskog centra. U svakom slučaju, četvrt milijuna dolara vrijedno likovno nedjelo (osigurano na pola milijuna dolara) Brada Coriella poticalo je prolaznike na sprdnju. Umjesto pravoga imena skulpture "Kralj nad kraljevima", ljudi su ga po gesti prozvali "Touchdown Jesus" (tako suci američkog nogometa označavaju polaganje", "Big Butter Jesus (zbog žute boje građevinske pjene od kojega je izgrađen), Isus iz živog pijeska, močvare, Isus koji se utapa...

Skulptura izgrađena da učini veličanstvenijim ambijent luteranskog centra Solid Rock Church, koji može primiti 4000 vjernika, nije bila jedina na tom imanju. Tu su još uvijek gipsani Elvis Presley i Marilyn Monroe. Međutim, glavni zločin protiv dovroga ukusa maknut je s lica zemlje višom silom. Doslovno.

Za oluje u noći sa 14. na 15. lipnja grom je udario u čelični kostur i stiropor je planuo. Do jutra je prema nebu ostala stršati jedino potporna čelična konstrukcija.

Prolaznici su sve faze nastanka i nestanka ovog rugla dokumentirali i ponudili na razmjenu na internetu.

Komentara 5

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
18:52 27.06.2010.

. ..A GRUUzujci UMJESTO DA SU NARUČILI TRI-ČETRI GROMA OD NAŠEG ALLAHA ZZA STALJINA-SAD MORAYYU NA ISTO MJESTO INSTALIRATI KIP NAŠEG MARŠALA TITA AKO ŽELE OPET BITI KOMPLJETNA REPUBLIČICA(DRŽAVA). ..PSIHOMODOPOP. ..

UK
Ugo Kajvez
19:05 27.06.2010.

Izgleda da i sam Bog odriče tog zla SAD ........

CU
cunt
23:11 27.06.2010.

živila rusija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije