Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Graditelji Pelješkog mosta

Kinezima još jedan vrijedan posao u Hrvatskoj: Gradnja tunela kroz Kozjak

Postavljen je najveći segment čelične konstrukcije budućeg mosta Ston
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/2
18.07.2023.
u 16:00

Procijenjena vrijednost radova je iznosila je 82,8 milijuna eura bez PDV-a. A najnižu ponudu dao upravo China Bridge and Road Corporation - 74,6 milijuna eura.

Hrvatskim ceste donijele su danas odluku da posao gradnje tunela kroz Kozjak dobiju graditelji Peljškog mosta - China Road and Bidge Corporation. Na taj najtečaj je stiglo pet pristiglih ponuda, a posao osim tunela kroz Kozjak, dugog 2,5 kilometara uključuje i gradnju 4,3 kilometra duge ceste prema Jadranskoj magistrali u Kaštelima.

Procijenjena vrijednost radova je iznosila je 82,8 milijuna eura bez PDV-a. A najnižu ponudu dao upravo China Bridge and Road Corporation - 74,6 milijuna eura. Za taj projekt koji bi bio novi priključak Splita i Kaštela na Dalmatinu još su dali ponude i turski Yapi Merkezi Insaat i to u vrijednosti od 113 milijuna eura, dok je Strabag ponudio da će tunel Kozjak i 4,3 kilometra ceste izgraditi za 87,2 milijuna eura.

Za projekt koji se službeno zove Spojna cesta čvor Vučevica na A1 - čvor na DC8 (bez čvora na DC), ukupne duljine 6,85 kilometara španjolska Comsa je ponudila 119 milijuna eura dok je još jedan kineski ponuđač ovaj put Synohidro Corporation ponudio da će taj posao odraditi za 113 milijuna eura.  Inače zbog brojnih žalbi od objave natječaj za ovaj projekt do otvaranja ponuda prošla je godina i tri mjeseca. Oni koji nisu prošli na natječaju imaju sad rok od 10 dana za podnošenje žlabe na odluku o odabiru.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Biser s hrvatskih prometnica: Pogledajte kako je ovaj vozač odlučio zaobići gužvu

Ključne riječi

Komentara 19

PR
prajdali100
18:04 18.07.2023.

Španjolci traže 119 miljuna a Kinezi 74 !!! Što se tu ima razmišljati ? Kod Kineza je jasno da će posao biti završen kvalitetno i u roku.

Avatar comandante
comandante
16:54 18.07.2023.

nakon Pelješkog mosta ...treba im dati da rade sve po Hr!!!

JR
Jr48
16:26 18.07.2023.

I bolje da su njima dali bar će završiti na vrijeme i neće se desiti kao sa onim likom iz DIV grupe Debeljakom na dionici pruge između D.Sela i Križevaca gdje je razvlačio sa gradnjom i na kraju će država iz proračuna platiti tu dionicu umjesto sa 85% love iz fondova EU.To je taj naš lažni privatni sektor koji "sve zna".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije