Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Terminal na Zagrebačkoj obali
Povratak na članak

Otkrivamo pozadinu kineskog stopiranja projekta od 2,04 milijarde kuna

Najbolju ponudu za koncesiju na terminalu na Zagrebačkoj obali dao je konzorcij kineskih tvrtki u kojem je i CRBC, no odluka je odgođena

Komentari 30

Avatar dzambo
dzambo
07:08 09.12.2020.

Ko je sa Kinezima ''tikve'' sadio nije dobro prosao....jer jednostavno Kina kao drzava je u ''nekakvom'' slobodno-ekonomskom sistemu ALI oni vec odavno su daleko od toga a niti posluju na nacin kao vecina pogotovo jacih Zapadno Ekonomskih drzava....jer jednostavno da jedana Francuska i Njemacka trguju-posluju-proizvode-grade-kreditiraju...kao jedna Kina sa svim ovim drugim malim drzavama ODAVNO bi Njemci i Francuzi prekinuli sve odnose...jer kad bi vidjeli Njemci da im Francuzi kopiraju Mercedes, a Francuzi da im Njemci kopiraju njihovo poznato vino ne bi zavrsilo dobro...Dok kod Kineza moze i Nike,i Aple,Adidas,Mercedes,Lui Vuiton,Microsoft,Puma....ma moze kod njih sve sve se kopira i drzava kao Kina nepoduzima nista CAK I svojim malim prodavacima u Kini kad salju tu robu na Zapad daje im besplatnu postarinu, drzava za to placa za njih , ma to nema nigdje.....

VL
Avatar SMECHAR
SMECHAR
06:40 09.12.2020.

Kina širi svoje pipke posvuda baš kao što to čini i Amerika. To mi se ne sviđa niti malo jer gubimo svaki puta dio svog suvereniteta. Gdje god je došla Kina nitko nije zadovoljan. Moramo svoje resurse zadržati za sebe i razvijati ih u svom interesu. Lako je Kinezima davati najbolje ponude kada su im banke državne a ne privatne, mogu davati novac bez kamata kada im je to u interesu. Kinezi nisu ravnopravna konkurencija i pored njih niti jedna naša kompanija nema šanse dobiti posao.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
07:42 09.12.2020.

Ucit od Kine kako se to radi! Ne farbati tunele tri puta.Vidite sta Kina naoravi u zadnjih trideset godina prva sila svjeta..Samo je mogu gledati .U na jednu zgradu od deset katova prave god dana dok u Kini naprave cjeli grad. Od Kine uciti red rad disciplina.Nema tamo vise Korone zato sto su discipliniran narod ne kao sirovine kod nas pa epidemija buja.

VL
Avatar trooso
trooso
06:48 09.12.2020.

Jeftino dam samo da prodam

VL
Avatar prahrvat
prahrvat
07:06 09.12.2020.

Ja pomislio da Kinezi ulažu, i da, umjesto Trsta, ipak idu prema Rijeci - kad ono riječ o tome da su oni izvođači i odnijet će lijep novac u Čajnu

VL
Avatar SileZla
SileZla
08:44 09.12.2020.

Pogrešno je žalbu na natječaj nazvati stopiranjem. Što ako se doista radi o pogodovanju drugom izvođaču, možda i korupciji? Procedura kaže da se imaju pravo žaliti i iskoristili su pravo. Oni koji lamentiraju o "stopiranju" trebali bi se obratiti Saboru da promijeni propis, tako da se isključi pravo žalbe i da sve ide kao po loju, sa izvođačima odabranim na temelju rodbinskih veza, po kumstvu i korupciji.

VL
ZI
zivko1
06:39 10.12.2020.

Da je netko drugi dobio posao za izgradnju Peljškog mosta osim kineza nikada se nebi napravio, toliko o kinezima.

VL
Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
07:17 09.12.2020.

"Naši sugovornici ističu da CRBC ima svoj ured pa tako i svoje ljude u Hrvatskoj te zato smatraju da su Kinezi unatoč zabrani ulaska u RH zbog koronavirusa mogli, osim online, pogledati dokumentaciju i na licu mjesta." ovo jako dobro ocrtava odnos kineza prema hrvatima u istoj tvrtci.. odnos je daleko gori

VL
DU
Deleted user
01:22 10.12.2020.

Otkrivamo pozadinu kineskog..... A sto imate otkrivat, ko da mi neznamo. Zazvonio telefon iz Buzina.

VL
JO
jorgen
09:51 09.12.2020.

Izgleda da je tek u zadnjoj rečenici pogođena srž problema, odnosno da se ne radi samo o biznisu - nego i geopolitici. Pazi glupavog objašnjenja - imaju ured ovdje pa mogu poslati te ljude. Hello? Misliš da ti sekretarica i lik za odnose s javnošću može raditi inženjerske procjene na terenu? To bi nama bilo očigledno već poznato na temelju Bandićevih 'stručnjaka' , pa mislimo da tako rade i oni koji u sadašnjosti rade najveće infrastrukturne projekte na svijetu. Znate što? Mi smo njima smiješni. Žalosno za Hrvatsku koja nikada u povijesti nije tako stagnirala na svim poljima - od ekonomskog do intelektualnog.

VL
EM
emojmile
02:18 10.12.2020.

Dakle prodaja obale u Rijeci

VL
DV
dvojnica
09:42 09.12.2020.

Ako igra samo logika cijena Kinezi bi radili sve velike projekte u EU.

VL
BA
Barbasmora
06:43 09.12.2020.

Sve sto je jeftino i slabe kvalitete je vlast komunistične partije kine. I rijeka!?

VL
FR
franjo2
07:47 09.12.2020.

Samo ih treba ignorirati pa nek laju u kini.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.