Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati posjeta
Povratak na članak

Kinezi: Luka Rijeka na Jadranu ima veći potencijal od Kopra i Bara

Kinesko izaslanstvo daje prednost i nizinskoj pruzi u odnosu na prugu od Kopra prema mađarskoj granici

Komentari 11

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
09:00 14.03.2016.

Od 45- te slušamo priče kako je Rijeka - vrata Jadrana... osnovci znaju da iz Rijeke vodi najkraći put do srednje Evrope.... sad kad smo nakon 70 god ustvrdili da je to tako možda jednog dana nešto i bude

VL
CO
comtel9449
08:03 14.03.2016.

znali smo mi to prije Kineza,ali nomenklatura.....

VL
DU
Deleted user
08:40 14.03.2016.

Ovo je odlicna vijest, i uistinu je vrijeme da se taj natjecaj raspise u najkracem mogucem roku, i da se pocne realizacija ovog projekta, zajedno sa obnovom i dogradnjom nizinske pruge. Kad svjetska ekonomija poput Kine, kojoj se za ovu 2016 godinu prognozira preuzimanje primata najjace ekonomiije svijeta pokaze interes za nas, onda to treba iskoristiti. Ovo je jedna od najvaznijih vijesti u zadnje vrijeme, i nadam se da ce odgovorni ljudi u vladi to preopoznati, i fokus sa ovog igrokaza crveno-plavi prebaciti na ekonomiju i gospodarstvo.

VL
ST
stefj
08:04 14.03.2016.

Zadnji put kad su Kinezi htjeli luku u koncesiju i raditi prugu (pred 3-4 godine), previše ispruženih ruku je stalo u red, pa su odustali. Valjda neće i ovaj puta tako... A sigurno da Rijeka ima veći potencijal, samo što radi naših tutleka Budimpešta i Beograd računaju na Grčku i već su radovi na pruzi u punom zamahu. Tako da pitanje da li je kasno za sve skupa...

VL
TM
trade_mark
11:35 14.03.2016.

badava nam potencijal kad državu boli onda stvar za realizaciju bilo čega. slovenci već izgradili prugu od kopra do mađarske, a što smo mi napravili do sada?

VL
Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
09:10 14.03.2016.

Luka Rijeka na Jadranu ima veći potencijal od Kopra i Bara ali možemo očekivati da če Kinezi ipak umjesto balkanskih problema, navika, kriminala i obmanaštva izabrati red, rad i organiziranost u europskom susjedstvu i Kopru.

VL
Avatar deziderij
deziderij
09:02 14.03.2016.

Ovo je za rubriku "vjerovali ili ne". Treba doći izaslanstvo iz daleke Kine i "otvoriti" nam oči o važnosti riječke luke o njenom strateškom položaju i važnosti koju bi mogla imati u poslovanju u odnosu na Kopar i Bari. Pa to znamo, odavna već, ali nismo imali, niti ih još imamo, stručnjake i dobru volju da sami pokrenemo tu istu luku nego nam trebaju kosooki da to učine. Hrvatska teška rak-rana zvana hrvatski političari i politika koju provode u korist vlastite štete ( naše ne njihove ) je glavni i isključivi krivac za sve naše nedaće. Do kada će nas ta politička bagra ovako sistematski uništavati ? Od Tuđmana i famozne pljačkaške pretvorbe pa sve do danas ništa se nije promijenilo. Sve novije pljačke, sve novije rasprodaje, novija zaduženja, iseljavanje mladih, opća bezperktetivnost i jalovost u svemu i svaćemu. Do kada će to sitnozubi i bezubi hrvatski puk mirno promatrati ? Ne buni se za šišanje, ne buni se za mužnju a sada ni za "klanje". Užas !

VL
RZ
rebel.zg
03:37 14.03.2016.

Kaj Donald Trump misli o Kini?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.