Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istražuje ih USKOK

Kinez plaćao Korejce da švercaju jegulje iz Hrvatske u Vijetnam

Jegulje
Foto: MUP
1/3
07.03.2019.
u 06:00

Činili su to od lani od prosinca do 6. veljače ove godine kad su ih otkrili carinici u Zračnoj luci Franjo Tuđman

Zbog krijumčarenja 252 tisuće komada mlađi europske jegulje ukupne vrijednosti 450.000 eura USKOK je pokrenuo istragu protiv jednog Kineza i trojice Korejaca koji su tu strogo zaštićenu europsku vrstu švercali iz Hrvatske prije svega u Vijetnam, ali i neke druge države na području Azije.

Činili su to od lani od prosinca do 6. veljače ove godine kad su ih otkrili carinici u Zračnoj luci Franjo Tuđman. Sve je organizirao kineski državljanin koji je s drugookrivljenim Korejcem od zasad nepoznatih osoba kupovao jegulje i skladištio ih u bazenima u Zagrebu te ih zatim pakirao u PVC vrećice ispunjene vodom odgovarajuće temperature radi daljnjeg transporta.

Uhićeni Kinez kupovao je i avionske karte Korejcima i plaćao im smještaj u Zagrebu. Sva četvorica sumnjiče se za trgovanje divljim vrstama u sastavu zločinačkog udruženja, za što mogu biti osuđeni na šest mjeseci do pet godina zatvora.

>>Nova ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
06:22 07.03.2019.

Sto je ispravnije "Korejca" ili "Koreanca". Hvala na tocnom odgovoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije