Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turizam

Kineski novinari posjetili Dubrovnik

Foto: Turistička zajednica grada Dubrovnika
1/3
27.02.2019.
u 18:51

U gradu na jugu lani je bilo čak 48 posto više kineskih turista nego u 2017.

Dubrovnik je lani ugostio više od 37.000 kineskih turista, a u srijedu i  predstavnike brojnih medija NR Kine. Susreli su se s direktoricom dubrovčake Turističke zajednice Romanom Vlašić, koja je kazala da je kineskih gostiju u Dubrovniku lani bilo čak 48 posto više nego 2017., a ostvarili su zamalo 70.000 noćenja i 45 posto više nego godinu ranije.

-  Nedavno otvoreno predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Shanghaiu zasigurno će doprinjeti još boljoj komunikaciji s kineskim tržištem. Turistička zajednica grada je za pripremu razvoja kineskog turističkog tržišta tiskala novu brošuru Dubrovnik Riviera Info na kineskom jeziku, a nadamo se i uspostavljanje direktne zračne linije iz Kine prema Hrvatskoj - istakla je R. Vlašić. 

Gosti i domaćini razgovarali su i o skorom političkom summitu “Kina 16 plus” zemalja Istočne i Srednje Europe i Kine, koji za cilj ima produbljivanje i intenziviranje odnosa na području trgovine i ulaganja, te ostalih važnih gospodarskih grana, a Turistička zajednica Dubrovnika uključit će se u organizaciji prihvata pratnje visokih gostiju. Predstavnici kineskih vodećih medijskih kuća izrazili su oduševljenje Dubrovnikom, kao hrvatskim najprepoznatljivijim brandom u svijetu. 

>>Ambasadori hrvatskog turizma


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije