Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U JUŽNOM KINESKOM MORU

Nove napetosti između velesila: Kineski vojni avion izveo 'agresivni' manevar kraj američkog

Defense Ministry of Japan/REUTER
30.05.2023.
u 23:04

U priopćenju, vojno zapovjedništvo Sjedinjenih Država odgovorno za Indo-Pacifik navelo je da je kineski zrakoplov J-16 izveo manevar prošlog tjedna i prisilio američki zrakoplov RC-135 da leti kroz pokrenutu turbulenciju.

 Kineski borbeni zrakoplov izveo je "nepotrebno agresivan" manevar u blizini američkog vojnog zrakoplova iznad Južnog kineskog mora u međunarodnom zračnom prostoru, objavile su u utorak Sjedinjene Države.  U priopćenju, vojno zapovjedništvo Sjedinjenih Država odgovorno za Indo-Pacifik navelo je da je kineski zrakoplov J-16 izveo manevar prošlog tjedna i prisilio američki zrakoplov RC-135 da leti kroz pokrenutu turbulenciju.

VEZANI ČLANCI:

Takva se presretanja događaju povremeno. U prosincu je kineski vojni zrakoplov prišao na 10 stopa (3 metra) zrakoplovu američkih zračnih snaga i prisilio ga na manevre izbjegavanja kako bi izbjegao sudar u međunarodnom zračnom prostoru.

VIDEO: Grozno nevrijeme u Belom Manastiru: Ceste se pretvorile u rijeke, tuča prekinula promet

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Striborski
Striborski
10:44 31.05.2023.

Ako Amer leti iznad tog mora to nije incident. Ako Kinez leti, to je incident. A more se zove Južno kinesko more. Što bi bilo da Kinezi prolete uz sami rub teritorijalnog mora SAD-a ili svojim nosačima zrakoplove zaplove između Havaja i zapadne obale SAD-a, ali onako uz sami rub teritorijalnih voda? Teška provokacija ili čak ratni čin?

TR
trpimir2022
10:16 31.05.2023.

Američki bog ne dopušta klanjanje drugim bogovima, pa ni kineskom. Zato mi kao vjernici imamo podnijet svaku žrtvu, kako bi se cijeli svijet klanjao američkom bogu.

XA
xaron
06:25 31.05.2023.

Incident se desio u KINESKOM moru, te je logočno da tu bude i Kineski avion. Amerikanci se žale na ponašanje Kineskog aviona u Kineskom moru a ne kažu šta je radio Američki avion tamo , imjesto da bude u Američkim moru. Kad bi se svi držali svojih mora onda ne bi ni bilo ovakvih incidenata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije