Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kineska poduzetnica: Sada je najbolje vrijeme za investiranje u Hrvatskoj

Vrlo smo zainteresirani za kulturno-povijesne proizvode i mislim da to možemo pronaći ovdje u Zagorju - kazala je Yu Jiang te dodala da su za kumrovečku investiciju podigli natječajnu dokumentaciju
16. travnja 2019. u 16:46 14 komentara 1071 prikaza
Kinesko i kumrovečko izaslanstvo ispred rodne kuće Josipa Broza Tita i Političke škole u Kumrovcu
Foto: Kumrovec

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i krapinski gradonačelnik Zoran Grgurović primili su u utorak kinesko izaslanstvo predvođeno poduzetnicom Yu Jiang, zainteresiranom za ulaganje na području Zagorja, među ostalim u Krapinske Toplice i Kumrovec u kojem je iskazala interes za ulaganje u objekt bivše Političke škole, no nakon sastanka o konkretnim brojkama nije željela govoriti.

Kinesko i kumrovečko izaslanstvo ispred rodne kuće Josipa Broza Tita i Političke škole u Kumrovcu Kumrovec Kineska investitorica: Spremna sam pomoći u razvoju Zagorja, Tito je dobar brend

Iako brojke nije spominjala, ta poduzetnica i predsjednica pekinške kompanije Z-Run Well Ton Industry, poručila je da je sada najbolje vrijeme za investiranje u Hrvatskoj.

- Zainteresirani smo za turizam, kulturu, obrazovanje, sport i neke industrije. Teško je reći točno koliko bismo investirali, to ovisi o proizvodima. Ako smo zainteresirani, naš stručni tim će napraviti evaluaciju, a onda slijede razgovori. Vrlo smo zainteresirani za kulturno-povijesne proizvode i mislim da to možemo pronaći ovdje u Zagorju - kazala je Yu Jiang te dodala da su za kumrovečku investiciju podigli natječajnu dokumentaciju.

30 TISUĆA MJESTA Kinezi osim Kantride u Hrvatskoj žele izgraditi još jedan stadion

Zagorski domaćini kinesku su delegaciju upoznali s pozicijom županije u zdravstvenom turizmu Hrvatske te kapacitetima, sadašnjim i planiranim.

Kolar: Bit ćemo maksimalno na dispoziciji

- Vjerujem da će prva sljedeća investicija u Hrvatskoj biti upravo u Krapinsko-zagorskoj županiji. Da li će to biti prvo Kumrovec ili Krapinske Toplice, vjerujem da će se sami dogovoriti. U svakom slučaju, ja kao župan i moja administracija biti ćemo maksimalno na dispoziciji, izdat ćemo građevinske dozvole u što kraćem roku - najavio je Kolar te dodao da se razgovaralo o projektima proširenja kapaciteta u Krapinskim i Stubičkim Toplicama, znanstveno-edukacijskog centra kompetencija i izvrsnosti u turizmu u Stubičkim Toplicama, ukupne vrijednosti više od 65 milijuna eura.

Američki vojni zrakoplovi F-16 sletjeli u vojarnu na Plesu DANAS U VEČERNJEM Stigla nova ponuda iz Amerike. Piloti su već odabrani!

Gradonačelnik Krapine kao potencijal je naveo i Šemničke toplice, trenutno zapostavljene.

Na prijemu su bili i načelnici općina Kumrovec Robert Šplajt i Krapinske Toplice Ernest Svažić.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • samograd:

    Tito je bio nešto između Đžeka Trbosjeka i Dillingera .

  • ivan.lorkovic.zg:

    Ja kao rigidni desničar moram objasniti da me ne smeta turizam i zarađivanje love oko zločinca tita. U Londonu u muzeju voštanih figura tzv. tito bio je sedamdesetih godina dva tri metra udaljen od Jacka Trboisjeka i Dilingera. Naše turističke ... prikaži još!e agencije vode Hrvate massovno u razgledavanje dvoraca Bavarske što uključuje često i hitlerovu vučju jaztbinu u Alpama. Turci vode turiste i naše Agencije na grob zločinca Sulejmana Veličanstvenog a našeg Antišu Pavelića glorificiraju u negativnom smislu a on Titu i Sulejmanu ne bi mogao biti niti "mali od kužine".

  • che99:

    pa što joj niste "objasnili" da je Tito zločinac...hahahahahah, stislo se dupe, treba lovice, ha? Miševi mali