Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kineska poduzetnica: Sada je najbolje vrijeme za investiranje u Hrvatskoj

Vrlo smo zainteresirani za kulturno-povijesne proizvode i mislim da to možemo pronaći ovdje u Zagorju - kazala je Yu Jiang te dodala da su za kumrovečku investiciju podigli natječajnu dokumentaciju
16. travnja 2019. u 16:46 13 komentara 1082 prikaza
Kinesko i kumrovečko izaslanstvo ispred rodne kuće Josipa Broza Tita i Političke škole u Kumrovcu
Foto: Kumrovec

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i krapinski gradonačelnik Zoran Grgurović primili su u utorak kinesko izaslanstvo predvođeno poduzetnicom Yu Jiang, zainteresiranom za ulaganje na području Zagorja, među ostalim u Krapinske Toplice i Kumrovec u kojem je iskazala interes za ulaganje u objekt bivše Političke škole, no nakon sastanka o konkretnim brojkama nije željela govoriti.

Kinesko i kumrovečko izaslanstvo ispred rodne kuće Josipa Broza Tita i Političke škole u Kumrovcu Kumrovec Kineska investitorica: Spremna sam pomoći u razvoju Zagorja, Tito je dobar brend

Iako brojke nije spominjala, ta poduzetnica i predsjednica pekinške kompanije Z-Run Well Ton Industry, poručila je da je sada najbolje vrijeme za investiranje u Hrvatskoj.

- Zainteresirani smo za turizam, kulturu, obrazovanje, sport i neke industrije. Teško je reći točno koliko bismo investirali, to ovisi o proizvodima. Ako smo zainteresirani, naš stručni tim će napraviti evaluaciju, a onda slijede razgovori. Vrlo smo zainteresirani za kulturno-povijesne proizvode i mislim da to možemo pronaći ovdje u Zagorju - kazala je Yu Jiang te dodala da su za kumrovečku investiciju podigli natječajnu dokumentaciju.

30 TISUĆA MJESTA Kinezi osim Kantride u Hrvatskoj žele izgraditi još jedan stadion

Zagorski domaćini kinesku su delegaciju upoznali s pozicijom županije u zdravstvenom turizmu Hrvatske te kapacitetima, sadašnjim i planiranim.

Kolar: Bit ćemo maksimalno na dispoziciji

- Vjerujem da će prva sljedeća investicija u Hrvatskoj biti upravo u Krapinsko-zagorskoj županiji. Da li će to biti prvo Kumrovec ili Krapinske Toplice, vjerujem da će se sami dogovoriti. U svakom slučaju, ja kao župan i moja administracija biti ćemo maksimalno na dispoziciji, izdat ćemo građevinske dozvole u što kraćem roku - najavio je Kolar te dodao da se razgovaralo o projektima proširenja kapaciteta u Krapinskim i Stubičkim Toplicama, znanstveno-edukacijskog centra kompetencija i izvrsnosti u turizmu u Stubičkim Toplicama, ukupne vrijednosti više od 65 milijuna eura.

Američki vojni zrakoplovi F-16 sletjeli u vojarnu na Plesu DANAS U VEČERNJEM Stigla nova ponuda iz Amerike. Piloti su već odabrani!

Gradonačelnik Krapine kao potencijal je naveo i Šemničke toplice, trenutno zapostavljene.

Na prijemu su bili i načelnici općina Kumrovec Robert Šplajt i Krapinske Toplice Ernest Svažić.

ČULA JE I BOLJIH
Josipa Lisac o izvedbi himne Lady Gage: 'Nije ona tako strašna pjevačica'
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
  • inot:

    hehehe za krepat,nehče bu trebal apaurin si spiti za smirenje...hahahahaha,ovo bu bilo zanimljivo

  • samograd:

    Tito je bio nešto između Đžeka Trbosjeka i Dillingera .

  • goran2hr:

    Neka Kinezi u Kumrovcu izgrade zabavni park i tunel strave.