Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaduženje sve više raste
Povratak na članak

Kineska kreditna 'zamka' prijeti Crnoj Gori: Nova vlada traži način kako otplatiti izgradnju autoceste

Nova crnogorska vlada traži način kako otplatiti rate kredita – samo sljedeće godine ona iznosi 67,5 milijuna dolara. Trenutno su različite opcije na stolu, od novih zaduženja kod MMF-a, do prodaje dugova stranim investitorima.

Komentari 11

MX
Mister X
12:46 15.12.2020.

Kineska kreditna 'zamka' prijeti Crnoj Gori: Jer su podmukli poput EU koja svoje kredite daje sa deviznim klazulama svojim članicam .A njihovi vladari bankari ( MUcavac guverner podpiosuje štetne super šttne ugovore za Hrvtski narod i to bez ikakove krivbčneične odgovornbosti to im ozakoni .. Tako da se zna usput pazite se KIneza . Majka E U koja poslje tim ulegalno ugrabljenim novcem daje našoj državi " mito " naravno nepovratne kredite" Od kad je nešto kredit kad ti dam "samo tako" da se zna nema više mita smo nepovratnih kredita !!!!

VL
Avatar Pleše.S.Vukovima
Pleše.S.Vukovima
15:26 15.12.2020.

Ništa strašno..Europska investicijska banka dat će zajam Vladi Crne Gore. Problem rjješen.

VL
JO
jorgen
12:10 15.12.2020.

Ovo je 'cherrypicking' - našli ste jedan primjer propale investicije (kao što vidimo - Crnogorci to još palamude od vremena Jugoslavije) i vaši zapadni gospodari su vam naredili da odmah to pripišete Kini - a ne spominjete STOTINE MILIJARDI EURA kojima su europske države zadužene kod zapadnih banaka, mešetara i MMF-a. To ne spominjete, a države poput Grčke su doslovno morale pokloniti svoje povijesne građevine bankarskim mafijašima!

VL
SI
sisavac
11:58 15.12.2020.

a kome je crna gora dužna preostalih 75% ukupnog duga? netko se brine oko 25% dugova koji otpada na kinu, a ne brine se sa 75% kredita koje se vraća očito zapadnim kreditorima? uzet će novi kredit pod povoljnijim uvjetima, time otplaćivati ovaj, ništa posebnog što se na zapadu ne radi već 300 godina. ove koje brine izloženost crne gore prema kinezima ne brine izloženost i ovisnost o vjerovnicima sa zapada? što zapad ne oprosti dugove crnogorcima... ako ih im je tako žao... što mislite da mi nismo dali ništa za silne kredite koje smo i još uzimamo? mislite da mi kupujemo avione, zna se čije, hira radi, potrebe radi, ili ipak jer moramo vratiti neke stvari? slobodnog tržišta nema, sve je teška ucjena, napadanje sankcijama jer u slobodnom tržišnom nadmetanju se gubi. ne piše novinar dal crnogorska vlada traži način kako otplatiti 75% duga koji nije uzet od kineza... s tim nemaju problema? pa iz istog džepa vraćaju kredite!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.