Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smanjivanje porizvodnje ugljena

Kina ukida 1,8 milijuna radnih mjesta u rudarskoj industriji

kina
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
29.02.2016.
u 10:08

Kineski ministar ljudskih resursa i socijalne sigurnosti Yin Weimin rekao je da će reduciranje kapaciteta dovesti do otpuštanja radnika tijekom 2016., no dodao je kako je uvjeren da će zaposlenost i ove godine ostati stabilna, usprkos trendu usporavanja rasta gospodarstva.

Kina će otpustiti 1,8 milijuna radnika u rudarskoj industriji i proizvodnji čelika kako bi smanjila prevelike kapacitete u tim sektorima, poručilo je danas kinesko ministarstvo ljudskih resursa i socijalne sigurnosti.   

Kineski ministar ljudskih resursa i socijalne sigurnosti Yin Weimin rekao je da će  reduciranje kapaciteta dovesti do otpuštanja radnika tijekom 2016., no dodao je kako je uvjeren da će zaposlenost i ove godine ostati stabilna, usprkos trendu usporavanja rasta gospodarstva.

Pritom nije naveo rokove u kojima će se ukinuti tih 1,8  milijuna radnih mjesta.

Jedan od kineskih ciljeva je smanjiti proizvodnju ugljena za oko 500 milijuna tona u idućih tri do pet godina i zaustaviti sve nove projekte vezane uz eksploataciju ugljena.
Uz to, s obzirom na slabljenje svjetskog gospodarstva, a time i potražnje, Kina kani smanjiti kapacitete u proizvodnji čelika.       

>> Luku Rijeka izoliraju Mađari i Slovenci, jedini su spas Kinezi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije