Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZBILJNO UPOZORENJE

Kina će premjestiti vojnike na granicu? 'Rat može početi u svakom trenutku'

Kineska vojska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
18.12.2017.
u 14:15

General-poručnik kineske vojske Wang Gongguang kazao je da Peking treba svoje vojne snage premjestiti na granicu sa Sjevernom Korejom kako bi bili spremni "jer sukob može izbiti u svako doba od sada do ožujka".

Kineski general upozorava da bi rat na Korejskom poluotoku mogao početi u svakom trenutku, piše The Sun

General-poručnik kineske vojske Wang Gongguang kazao je da Peking treba svoje vojne snage premjestiti na granicu sa Sjevernom Korejom kako bi bili spremni "jer sukob može izbiti u svako doba od sada do ožujka".

Kineska vojska
1/8

Priprema i za val migranata

General je upozorio Kineze da trebaju biti "mentalno" spremni za rat u bilo koje vrijeme. – Kina mora biti psihološki spremna za potencijalni korejski rat, a sjeveroistočne kineske regije treba pripremiti za takav scenarij – rekao je general-poručnik. Gongguang smatra da Kina treba u granično područje sa Sjevernom Korejom razmjestiti proturaketne sustave i vojnike zbog potencijalnog sukoba između sjeverne i Južne Koreje u koji bi se uključile i druge države, kao što su Japan i SAD. 

Kineska vojska
1/5

Smatra da će u tom ratu najviše štete pretrpjeti Sjeverna Koreja i Kina te dodaje kako će biti veliki rizik od nuklearne kontaminacije i potresa. Vojni stručnjak i televizijski komentator Song Zhongping rekao je i da se Kina treba pripremiti za mogući val imigranata koji će se sliti na granicu ako dođe do sukoba. 

– Obrambena akcija mogla bi dovesti do uključivanja (u sukob) ako američka akcija na Korejskom poluotoku počne ugrožavati kineske interese – rekao je Song.  

Pogledajte i VIDEO: Nuklearne prijetnje Sjeverne Koreje

Komentara 42

DU
Deleted user
14:19 19.12.2017.

Zašto brišete komentare? Ja sam napisao da to nije nova vijest i da je to bilo u svijetu objavljeno već 26.07.!!!

Avatar reference
reference
22:13 18.12.2017.

General-poručnik kineske vojske ......nije to general porucnik, nego general pukovnik sa tri zvjezdice u Hv a kod Kineza general podpukovnik, sa dvije zvjezdice , ono "Lieutenant general" ne mozete bas doslovno prevesti jel kao prvo taj cin ne postoji u nijednoj vojsci, osim u bosni koliko znam.

ME
Metuzalem
07:46 19.12.2017.

Culi da je mesic u posjeti S. KOREJI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije