Naslovnica Vijesti Svijet

Iranski tanker iznenada buknuo pa potonuo

Tanker Sanchi, koji se sudario 6. siječnja s drugim brodom u Istočnom kineskom moru i od tada je plutao zapaljen, oko podneva po lokalnom vremenu "iznenada je buknuo" i potonuo, javila je televizija
14. siječnja 2018. u 11:24 11 komentara 3625 prikaza
tanker
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Iranski tanker koji je danima gorio u Istočnom kineskom moru i potom otplutao u japanski gospodarski pojas potonuo je, objavila je u nedjelju kineska državna televizija.

32 nestalih Požar na iranskom tankeru uz kinesku obalu prijeti katastrofom

Tanker Sanchi, koji se sudario 6. siječnja s drugim brodom u Istočnom kineskom moru i od tada je plutao zapaljen, oko podneva po lokalnom vremenu "iznenada je buknuo" i potonuo, javila je televizija.

Kineska spasilačka ekipa pronašla je u subotu dva tijela na palubi gorućeg iranskog tankera i time je broj mrtvih porastao na tri. Ostalih 29 članova posade i dalje se smatra nestalima.

Spasioci su pokušali su doći do kabina, ali nisu mogli zbog temperature od oko 89 stupnjeva Celzija na gorućem tankeru. Spasilačka ekipa pronašla je i crnu kutiju broda.

Deseci kineskih i južnokorejskih spasilačkih brodova danima su se borili s udarima vjetra, visokim valovima i otrovnim plinovima u nastojanju da spriječe ekološku katastrofu i utvrde sudbinu mornara.

Tanker pripada iranskoj kompaniji, a registriran je u Panami.

 Prevozio je ultralaki oblik nafte poznat kao kondenzat koji je opasniji za okoliš od sirove nafte zbog toksičnosti.

Kondenzata je na brodu bilo 136 tisuća tona što je ekvivalent milijunu barela. 

Ovo su najbolje fotografije Pixsellovih fotoreportera koje su obilježile 2017.:

tanker
1 / 61
Pixsellovi fotoreporteri zabilježili su brojne trenutke iz politike, svakodnevnog života, sporta, showbiza, svijeta, a mi vam donosimo 60 fotografija koje su obilježile Hrvatsku u 2017. godini. Inače, PIXSELL je najveća foto i videoagencija u Hrvatskoj i regiji.
deseci spasilačkih brodova Iranski tanker gori treći dan, vjetar i visoki valovi otežavaju spašavanje tanker Udar na moru Eksplozija na tankeru koji danima gori – prijeti ekološka katastrofa Iranski tanker Gori već tjedan dana Spasitelji na iranskom tankeru pronašli dva tijela i crnu kutiju
 • jurcina:

  Nije buknuo , već eksplodirao.

 • Avatar megacube
  megacube:

  sad ce naredba jos malo od gazde pa ce kraljica poslat hrabru hrvatsku djecu(oni koji nisu vec na istocnom frontu) da ratuje po iranu...

 • Avatar ivek
  ivek:

  iran osta bez bez tankera,,,,,,libanski i siriski terroristi osta bez love,,,