Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eskalacija krize
Povratak na članak

Je li Kim lutka na uzici Kine i Rusije kojom se testira američko strpljenje

Zaprijetio je da će četiri dalekometna projektila uputiti prema američkom pacifičkom otoku Guamu na kojemu živi 170 tisuća ljudi

Komentari 53

Avatar sidhara
sidhara
08:10 11.08.2017.

Kim je rekao da nema neprijatelja u svijetu osim Amerikanaca koji porobljavaju citavo covjecanstvo. Zovite ga ludim, recite da nije istina? :)

VL
KO
koraknaprijed
08:15 11.08.2017.

Ta teorija je 100% točna:AKO Sjeverna Koreja napadne Sjedinjene Države Kina treba ostati neutralna, ali ako SAD napadne prvi i pokuša svrgnuti sjevernokorejsku vladu, Kina će ga zaustaviti, piše list kineske vlade.

VL
DO
dopizdilomi
08:26 11.08.2017.

"Ovakav test gotovo bi sigurno izazvao pun vojni odgovor SAD, što bi vjerojatno bio i uvod u otvoreni rat između Sjeverne i Južne Koreje." Znači Južna Koreja i njen narod će biti razrušeni i ginuti za interese USA. Demokracija.

VL
NE
Neonacionalist
09:04 11.08.2017.

Možemo Kima nazivati diktatorom i on to svakako jeste , možemo pljuvati po njegovu režimu koliko god želimo i vjerovatno ćemo nači dovoljno razloga mi koji uživamo demokratske vrijednosti i sve blagodati kapitalizma i one pozitivne i negativne ali teškoo je naposljetku izbječi određeni osječaj divljenja pa makar i potpuno skriven prema jednoj maloj naciji koja prkosi globalnoj supersili , prema tom Davidu koji bez imalo straha prijeti Golijatu i ne pada mu napamet pokoraviti se nikome , Sjeverna Koreja zaista jeste najsuverenija nacija na kugli zemaljskoj naravno među manjim državama , suverene su još Kina, Rusija i još neke velesile ali to je opet drugo , naravno postavlja se pitanje koliko ta suverenost znači samom sjevernokorejskom narodu i da li je važniji suverenitet ili standard koji je daleko veći kod njihove južnokorejske brače a koji su američke pudlice i poltroni , no svakako Sjeverna Koreja uživa suverenitet kojega recimo mi Hrvati nikada nismo imali i kojeg možemo samo sanjati , mi koji se tako suvereno uvlačimo od kad znamo za sebe a jedino se razlikujemo međusobno u tome kome bi se uvlačili pa bi neki i dalje Beogradu ili Moskvi , drugi Briselu ili Berlinu a treći Washingtonu

VL
BI
billynik
08:53 11.08.2017.

Opet propagandni tekst, vrlo lako je vidjeti da je Kimova rekcija odgovor na Trumpovu izjavu o vatri i bijesu. Možda bi vrli novinar se trebao zapitati postoji li razlika između Kima i Trumpa ili tko će najviše nastradati ako dođe do bilo kakvog sukoba. mOžda da postavi pitanje kako se danas živi u zemljama koje je Amerika i zapadni saveznici "oslobodila" npr. Libija, Irak ...

VL
DU
Deleted user
08:26 11.08.2017.

Ma može on biti, a i jest, lud do besvjesti. Ali i najvećem luđaku je jasno da je njegovo vrijeme gotovo ako napadne SAD!

VL
ME
Meter
10:19 11.08.2017.

Čije strpljenje testira Amerika...

VL
GU
General_U
08:02 11.08.2017.

obožava mercedes bilo je još crvenih diktatora koji su obožavali taj kapitalistički auto!!!!

VL
KI
Kissinger
13:24 11.08.2017.

koji "its real power"?Mac Arthur je u nemoći da porazi S.Koreju tražio od Trumana dozvolu za uporabu atomske bombe(tad su rusi već imali atomske bombe),ali mu je Truman dal vritnjak od kog se nije oporavil do smrti.iz Vijetnama su zbrisali i sobom poveli 2 milje vijetnamaca.lahko je bilo bacat bombe po Japanu kadi su bili jedini s tim zastrašujučim oružjem.danas je konkurencija jebeno jaka - teško je danas naći normalnog tipa da prvi potegne.

VL
PR
prajdali100
07:44 11.08.2017.

Ovaj Kim djeluje kao dijete sa posebnim potrebama.Nije sav svoj.

VL
DU
Deleted user
09:34 11.08.2017.

"Mali" je fitilj za rubikon

VL
Avatar mumsajme
mumsajme
13:50 11.08.2017.

SAD napada samo slabe i jadne, nisu uspjeli poraziti Koreju i Kinu ni kada su bili jedna od dvije svjetske sile, nece ni sada kada vise nisu glavna velesila ni u cemu (osim terorizmu), a u tim ratovima glavna im je taktika bila ubijanje civila (oko 4-5 milijuna civila su ubili u ratu protiv Koreje).Već punih 16 godina SAD nisu u stanju pobijediti Talibane u Afaganistanu. A vi mislite da bi se mogli postaviti na Kinu u kineskom dvorištu

VL
Avatar salaso
salaso
08:38 11.08.2017.

Sjeverna koreja je odličan alat u rukama Kine, a Kina je sigurno bliža rusima nego amerikancima...talko da..odličan zaključak..

VL
DU
Deleted user
10:48 11.08.2017.

Zašto se oni uvjek smiju da mi je znat ali uvjek.

VL
MX
Mister X
13:45 11.08.2017.

Je li Kim lutka na uzici Kine i Rusije kojom se testira američko strpljenje, Dali je američko predsjednik ipak "prisiljen" da pokrene nuklearni rat . Jer imaju super izgovor znate kakav je da nije baš naš, pa prema tome nijeje Amerika krivac nego Putin koji si ga je nama izabrao ! I to bi 80 i više posto slobodnog svijeta vjerovalo ! Ide li bolje ili ne ? Pitajmo se ! Kako se ratuje po želji, prijetiš izgladnjivaš provociraš plašiš i konačno moraš da napadneš jer napad je najbolja odbrana. ! Propagandu aktiviraš protiv 100.000 slabijeg protivnika i onda raspali . Svjestan toga da čr glavni pušači biti Korjanci Sjeverni južni tužni istočni i jgo sjeverni ! Ali pokažeš KIni I Rusiji skupa da treba imati saveznike i nuklearno naoružanje masivno a onda biraš protivnike ne susjede Ukrajinu nego Meksiko ili Somaliju i li još dalje !!! Koga se isprepadaš tobože...

VL
Avatar mumsajme
mumsajme
13:51 11.08.2017.

mi , kao bezvezni clan Nato-a spadamo u " kategoriju stoke sitnog zuba " topovsko meso za Amerikance......tko, od vas ide prvi, ako dodje do sukoba ???.

VL
ST
stargate
13:50 11.08.2017.

Ne trebas biti Einstein pa da shvatis tko drzi Kima za rep, Kinezi kazu mi se necemo mjesati ako Sj. Koreja napadne prva ali ako vi Ameri to napravite onda imate posla sa nama Konacno su Amerikanci usli u paukovu mrezu iz koje se nikako nece izvuci,dokle ce Americki narod tolerirati niske udarce Sjeverne Koreje I zivjeti u strahu of moguceg napada kojeg sigurno nece biti,Sj.Korejci su sretni da I'm susjedi nisu Izraelci jer bi ih ove dosad unistili kao sto su sve svoje susjede ???

VL
Avatar intimus500
intimus500
08:52 11.08.2017.

"Je li Kim lutka na uzici Kine i Rusije kojom se testira američko strpljenje" ... ma stvarno ... tko bi rekao :) ... ma sigurno je ona sam bez njihove pomoć razvijao raketni i nuklearni sustav/program. Samo ako im se ta lutka izmakne kontrolu i prisili amere da upotrijebe nuklearno naoružanje, bude bilo suza a južna korea otok.

VL
NB
Ne_Bumo_Se_Dali
07:59 11.08.2017.

Naravno, sve su opcije otvorene, no ostaje nejasno zašto bi Rusija i Kina poticale Kima da uđe u nuklearni sukob sa SAD, osim ako je on izmakao i njihovoj kontroli s tim da one pri kažnjavanju Kima ostanu "čistih ruku".,, ali bi svi budući "Kimovi" bili jasno upozoreni da ne mogu igrati protiv velikih. No moguće je da SAD ne povjeruju u njihove čiste ruke te na Kimovu provokaciju udare i na Rusiju i Kinu, a to bi onda bio treći svjetski rat! A u tom slučaju i opet ostaje nejasno, zašto bi Rusiji i Kini treći svjetski rat bio koristan. Možda bi on bio korisniiji Rusiji nego Kini, jer Kina ratom nikad ne bi postigla ono što je postigla u miru, a onda jao nama "na brdovitom Balkanu"!

VL
Avatar daleko
daleko
10:04 11.08.2017.

Haha ovaj Kim slavi svaki dan novu godinu ,uvjek neki vatromet:))

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.