Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PISMO PODRŠKE

Kim Jong Un poželio Južnoj Koreji da se 'brzo oporavi' od koronavirusa

Kim Jong Un
Foto: KCNA/REUTERS/PIXSELL
1/8
05.03.2020.
u 12:34

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un poslao je pismo podrške Seulu, u kojem je izrazio želju da se se Južna koreja "brzo oporavi" od koronavirusa, priopćio je ured južnokorejskog predsjednika Moon Jae-ina u četvrtak

Pjongjang je zatvorio granicu i privremeno ugasio zajednički ured za vezu u graničnom gradu kako bi spriječio širenje koronavirusa u Južnu Koreju.

U Južnoj Koreji zabilježeno je još 438 slučajeva zaraze u četvrtak te je do danas u toj zemlji zaraženo 5766 osoba.

U pismu poslanom u srijedu Kim je izrazio zabrinutost za Moonovo zdravlje te je predstavio, kako je rekao, "iskreno mišljenje i stajalište" o situaciji na Korejskom poluotoku, objavio je ured južnokorejskog predsjednika.

"Čelnik Kim želio je utješiti naše građane koji se bore s koronavirusom", rekao je Moonov glasnogovornik Yoon Do-han novinarima. "Rekao je kako vjeruje da ćemo pobijediti te se nada da će zdravlje južnih sunarodnjaka biti zaštićeno", dodao je.

Moon je odgovorio pismom zahvale, kazao je Yoon.

Poruka je poslana samo dva dana nakon što je Kimova sestra Yo Jong objavila priopćenje kojim napada Moonov ured zbog kritiziranja vojne vježbe sjevernokorejske vojske.

Sjeverna Koreja nastavila je testirati projektile u utorak, nakon tromjesečne pauze.

Kim Yo Jong, visoka dužnosnica u vladajućoj sjevernokorejskoj partiji, kazala je da vježba nije bila prijetnja te je kritizirala Seul zbog "savršeno glupih" riječi i djela.

Sjeverna Koreja za sada nije potvrdila niti jedan slučaj zaraze koronavirusom, ali su državni mediji objavili da su osobe koje imaju simptome smještene u jednomjesečnu karantenu, a pojačane su mjere "visokog intenziteta" uključujući strože kontrole u graničnom području, u zračnim i morskim lukama.

Moon je ponudio pomoć Sjevernoj Koreji pri sprječavanju širenja virusa, ali Pjongjang nije odgovorio, rekli su dužnosnici.

Kim Jong Un
1/16

Komentara 1

Avatar southman
southman
13:34 05.03.2020.

Kim se lako rješava svih "virusa" !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije