Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjeverna Koreja

Kim Jong-un: Ako ispale jedan metak, objavljujemo rat SAD-u

Kim Jong-un (1)
Reuters/Pixsell
26.08.2012.
u 22:02

Hrabri oficiri samo čekaju konačnu naredbu da se do smrti bore protiv neprijatelja, kazao je vođa vojnicima

Sjeverna Koreja osjeća se ugroženom zbog zajedničke vojne vježbe Južne Koreje i SAD-a. Mladi predsjednik Kim Jong-un svojim je vojnicima poručio da budu spremni na “sveobuhvatni protunapad”.

Neupitan teritorij

– Ako neprijatelji ispale samo jedan metak na naš teritorij, cijela vojska odgovorit će žestokim protuudarom – prenijela je u nedjelju Kim Jong-unove riječi službena sjevernokorejska novinska agencija KCNA.

Najavio je vođa “borbu do smrti”.

– Hrabri oficiri samo čekaju konačnu naredbu da se do smrti bore protiv neprijatelja – kazao je Kim, govoreći pred vojnicima. Strpljenje Sjeverne Koreje je “ograničeno”, kazao je Kim Jong-un.

Kim je preuzeo vlast u komunističkoj Sjevernoj Koreji u prosincu, nakon smrti svoga oca Kim Jong-ila.

Vojske Južne Koreje i SAD-a počela su prije sedam dana zajedničke manevre u kojima sudjeluje 86.000 vojnika.

Vojni manevri trajat će do kraja kolovoza oko južnokorejskih vojarni, a u njima će sudjelovati više od 30.000 američkih vojnika. Prema izvješću južnokorejske novinske agencije Yonhap News, u vojnim vježbama sudjelovat će najmanje 56.000 vojnika.

Treći nuklearni pokus

Sjeverna i Južna Koreja od kraja Korejskog rata 1953. i dalje su službeno u ratu. Prema vlastitim tvrdnjama, Sjeverna Koreja ima nuklearno oružje. Stručnjaci uskoro očekuju treći nuklearni test, nakon što je Pjongjang nuklearnu bombu već testirao u listopadu 2006. i svibnja 2009. Zapad u tom slučaju prijeti pooštravanjem postojećih sankcija.

Ključne riječi

Komentara 114

Avatar tomasesi
tomasesi
22:20 26.08.2012.

Ovaj članak još nije komentiran. Budi prvi i započni raspravu! . . . . A šta ćeš komentirati o budali?! . Eto, samo da ima barem jedan komentar...

ZL
zlako
22:20 26.08.2012.

Kako do smrti? Pa oni su su več umrli i postali zombiji.Zombiji prijete cuvilizaciji!Brzo ih pokopati!

Avatar Hazl113
Hazl113
22:20 26.08.2012.

Da bar koji metak zaluta u Sj. Koreju pa da vidim te njihove pretnje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije